KLANJANA DŽENAZA I OBAVLJEN UKOP SREBRENIČKE MAJKE ZEJNE SULJIĆ

Srebrenička majka Zejna Suljić ukopana je danas u mezarju, u Gornjim Živinicama gdje je i boravila nakon što je preživjela srebrenički genocid.

Dženazi u Gornjim Živinicama prisustvovalo je stotinjak osoba. Iako je veći dio života provela u Gostilju kod Srebrenice, prisutni su primijetili da iz ovog grada niko nije bio tu da ovu majku isprati na vječni počinak.

Iza ove srebreničke majke ostala su unučad, snahe i kćerke – Ešefa i Tifa. U agresiji na Bosnu i Hercegovinu i genocidu u Srebrenici izgubila je šest sinova, snahu i dvoje unučadi.

Živinice Gornje, BiH – 5. mart 2019: Srebrenička majka Zejna Suljić ukopana je danas u mezarju, u Gornjim Živinicama gdje je i boravila nakon što je preživjela srebrenički genocid. Dženazi u Gornjim Živinicama prisustvovalo je stotinjak osoba. Iako je veći dio života provela u Gostilju kod Srebrenice, prisutni su primijetili da iz ovog grada niko nije bio tu da ovu majku isprati na vječni počinak. ( Ahmed Bešic – Anadolu Agency )

Srebrenička majka Zejna Suljić ukopana je danas u mezarju, u Gornjim Živinicama gdje je i boravila nakon što je preživjela srebrenički genocid. Dženazi u Gornjim Živinicama prisustvovalo je stotinjak osoba. Iako je veći dio života provela u Gostilju kod Srebrenice, prisutni su primijetili da iz ovog grada niko nije bio tu da ovu majku isprati na vječni počinak. ( Ahmed Bešic – Anadolu Agency )[/caption]

Osmog maja 1992. godine u Srebrenici su joj ubijeni sin Ismet, snaha Muška, unuci – Nisvet (13) i Nezir (11). Samo tri godine kasnije, u srebreničkom genocidu počinjenom u julu 1995. godine, majka Zejna ostala je bez još pet sinova. Tada su ubijeni i Bekto, Jusuf, Hajro, Nusir i Fadil.

Zejna Suljić preminula je 2. marta u 85. godini života.

(Hayat / Foto: AA)

Back to top button