U sljedećih 38 sekundi snimka vidi se da muškarac napada, udara ženu i vuče je za kosu.

Fudbaleri Ajaxa plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su kao gosti deklasirali aktulenog prvaka Evrope Real Madrid sa 1:4 i nakon poraza u Amsterdamu u prvom meču rezultatom 1:2, prošli su dalje.

Prvu šansu na meču imao je domaći tim, ali je nakon lijepe akcije Varane glavom pogodio prečku u 4. minuiti. Samo tri minute kasnije, Ajax je poveo na Santiago Bernebeu i našao se na pola puta da nadoknadi poraz u Amsterdamu kada je bilo 1:2 za Kraljeve.

Hakim Ziyech je u šesnaestercu primio loptu koju je poslao Dusan Tadić, te je preciznim i jakim udarcem matirao Thibauta Courtoisa za 0:1.

Već u 19. minuti bilo je 0:2. Fenomenalni Dušan Tadić izveo je pravu minijaturu na centru, nanizao je nekoliko igrača Reala i majstorski je uposlio Davida Neresa koji je iz blizine udvostručio prednost Kopljanika.

Kreljevi su bilo potpuno razbijeni, a u 23. minuti kolosalnu šansu imao je Neres kada je bio sam pred golom Reala, ali je ovoga puta bio neprecizan i njegov lob udarac otišao je pored gola. Madriđani su uzvratili već u narednom napadu, ali udarac Vasqueza sjajno je odbranio Onana.

Zatim je prijetio i Tadić, ali Courtois je odbranio. Santigao Solari je 29. minuti umjesto Luca Vaqueza u igru ubacio Garetha Balea, a samo pet minuta kasnije zadesila ga je nova velika nevolja. Vinicius se povrijedio i morao je van, a umjesto njega je ušao Marco Asensio.

Prethodno je u 33. minuti Ziyech pucao sa vrha kaznenog prostora, ali Thibaut Courtois je još jednom spasio Kraljeve.

Real je mogao do gola u 41. minuti, ali je nakon sjajnog prodora Bale pogodio stativu i na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:2.

Pritisako je Real na startu drigog dijela, dobre šanse imao je Benzema, ali lopta nije hteja u gol. A onda je na scenu stupio Dušan tadić. Maestralnu partiju, nakon dvije asistencije, krunisao je prekrasnim golom u 62. minuti za velikih 0:3.

Ipak, sudije su dugo vijećale oko tog gola, jer je prethodno jedna lopta, činilo se završila u autu, ali nakon višeminutnog prekida i gledanja VAR-a njemački arbitar Felix Brych je pokazao na centar.

Nadu Kraljevima za kratko je vratio Marco Asensio smanjivši na 1:3 u 70. minuti, ali kada je Lasse Schone dvije minute kasnije postigao izvanredan četvrti gol iz slobodnog udarca za velikih 1:4, jasno je bilo da je sve gotovo.

Do kraja se rezultat nije mijenjao iako su obje ekipe imale dobre šanse, a u finišu je zbog drugog žutog kartona isključen i Nacho. Tako je trostruki uzastopni prvak Evrope emilinisan, a senzacionalni Kopljanici zasluženo su se plasirali među osam najboljih ekipa Starog kontinenta.

(Vijesti.ba / SCsport)

Back to top button