Nestala je 12. jula 1995. godine: Traži se djevojčica sa slike Selma Musić

Uz apel objavljena je i fotografija nestale djevojčice nastala u izbjegličkom kampu u Kladnju

Danas je na Facebooku objavljen potresan apel o sedmogodišnjoj djevojčici Selmi Musić koja je nestala, kako se navodi, nakon pada Srebrenice, 12. jula 1995. godine.

Uz apel objavljena je i fotografija nestale djevojčice nastala u izbjegličkom kampu u Kladnju.

Apel su objavili njeni roditelji i brat, a kako navode, djevojčica se vodi kao nestala i u Crvenom krstu.

Ukoliko je živa, Selma bi danas imala 32 godine. Rođena je 17. septembra 1987. godine i ima zelenu boju očiju.

“Djevojčica je nestala u gužvi 12. jula od kada joj se izgubio svaki trag. Do ove slike, njena porodica je došla danas i saznali su da je izašla iz Potočara i došla do Kladnja na slobodnu teritoriju”, objavljeno je na ovoj Facebook stranici.

Kako je istakao njen otac Salim Musić, nestanak djevojčice je prijavila njena majka na dan nestanka, dok je on do slobodne teritorije išao zloglasnim “putem smrti”.

Djevojčicina majka Alija je, u ranijim izjavama, objasnila je šta se desilo.

“Srebrenica je pala. Muškarci su otišli preko šume, a ostale žene s djecom i ja krenule smo prema Potočarima. Kada smo stigli, u Potočarima je bio haos, velika gužva. Srpski vojnici bili su u Potočarima. Strah se osjetio na svakom koraku. Ja sam nosila Sadika jer je on bio najmanji, a ostala djeca bila su ispred mene. U jednom je trenutku Selma samo nestala. Izgubila se. Sekunde su bile u pitanju, ali je nigdje nije bilo. Tražila sam je po onom narodu. Kakav je to metež bio, znaju oni koji su bili taj dan u Potočarima”, kaže Alija Musić, koja je satima svoje dijete tražila po Potočarima:

“Ja sam prišla Ratku Mladiću i rekla mu da mi nema djeteta, da je nestalo. Povukla sam ga za ruku i rekla mu to, ali on me otjerao. Strpali su nas nakon toga u autobuse. Selmu nisam uspjela pronaći tad, a, evo, do danas nemam glasa nikakvog o njoj. Vjerujem da je živa. Nadam se tome. Svakog dana mislim na nju. Nadam se da ćemo nekad saznati šta se desilo. Dok je ne pronađemo, živu ili mrtvu, nećemo odustati.”

Od četvero djece Musića, najstarija je bila Selma, koja je imala sedam godina, Alen je imao pet, Elvira je imala dvije godine, a Sadik šest mjeseci.
https://www.facebook.com/101281896627793/photos/a.882002095222432/2112114635544499/?type=3&theater
Fokus

Back to top button