Pošto Dodik nije paradirao s četnicima, neka izađe iz podruma i počne da radi! Ili neka se vrati u svoju hacijendu…

Jedini lider koji je prisutan u životu Republike Srpske, a da nije imao ličnu ulogu u tom tragičnom vremenu. Dao je sada sebi za pravo da bude branilac tih politika. Vama sada Krajišnik izgleda kao čovjek koji ima više razuma nego Dodik, izjavio je Jovanović

Čedomir Jovanović poručio je Miloradu Dodiku da ”izađe iz podruma i počne da radi”. Podsjećamo, ranije ga je nazvao i “klovnom srpskog nacionalizma”.

“Klovnovi ćute. On nije bio u Višegradu, nije bio ni tokom rata. Tada je bio glas razuma u Skupštini Republike Srpske. Jedini lider koji je prisutan u životu Republike Srpske, a da nije imao ličnu ulogu u tom tragičnom vremenu. Dao je sada sebi za pravo da bude branilac tih politika. Vama sada Krajišnik izgleda kao čovjek koji ima više razuma nego Dodik”, izjavio je Jovanović.

Uskoro će biti izrečena pravosnažna presuda Radovanu Karadžiću, a Jovanović je za N1 poručio da je BiH dužna da sprovodi odluke Haaga, kao Međunarodnog suda pravde.

“Moj stav je blizak stavu vašeg ministra Mektića. BiH ima Ustav, zakone, oni se moraju poštovati. Kao međunarodno priznata zemlja – BiH je dužna da sprovodi odluke Haaga. Što čvršća presuda Karadžiću – to manja kolektivna odgovornost srpskog naroda. Zločinci iz mog naroda nisu isto što i čitav narod. To se jasno mora reći”, poručio je Jovanović.

“Pošto nije paradirao sa četnicima, neka izađe iz podruma i počne da radi, ili neka se vrati u Banjaluku, Laktaše i radi ono što je radio. Položio je su zakletvu u Predsjedništvu, kao i svi članovi i odgovaraju za sudbinu države”, poručio je Jovanović.

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Back to top button