Dragičević optužio Dodika da je u Austriju poslao ubicu da ga likvidira

Davor Dragičević je čekajući kovčeg svog ubijenog djeteta, čiji posmrtni ostaci će sutra biti zakopani u austijskom gradu Wiener Neustadt, kazao za televiziju N1 da bi na tom mjestu, ispod zemlje dakle, mogle završiti i ubice Davida Dragičevića, te da je Milorad Dodik u Austriju poslao ubicu.
“Tamo gdje će sutra moje dijete biti u 12:30 mogli bi se svi oni naći jednog dana. Ja iskreno vjerujem u to. Ne vjerujem ni u sudski postupak, ni u zatvor. Moja misija je da se sve ubice Davida Dragičevića nađu ispod zemlje. Zatvorske kazne me ne interesuju”, kazao je Dragičević.

Naveo je da je trenutno na sigurnom i da ima policijsku zaštitu države.

“Milorad Dodik i Dragan Lukač su poslali jednog ubicu ovdje, vrlo brzo ću obznaniti o kome se radi – imenom i prezimenom. Hiljadu koraka sam ispred njih”, kategoričan je Dragičević.

Napomenuo je kako Republika Srpska više ne postoji za njega.

“Nek David nađe smiraj ovdje kad ne može u državi u kojoj je rođen. Svako ima neka svoja osjećanja a ja imam svoja. Ovdje ću moći otići na grob. Kad je 7. aprila prošle godine bila sahrana Davida Dragičevića ubice su bile prisutne. Milorad Dodik je bio na sahrani. Ovdje neće doći. To je najvažnije u ovom momentu. I to što sam živ”, kazao je Dragičević za N1.

Najavio je drugi vid borbe za istinu i pravdu.

“Zločinačke institucije Republike Srpske ne postoji više za mene. Vidjet ćemo da li će Tužilaštvo BiH htjeti da riješi ovo, ako ne, ne postoje ni oni više za mene”, kazao je Davor Dragičević.
Klix