Niko nije slutio: Zašto je krvnik iz Novog Zelanda bio totalno opčinjen Radovanom Karadžićem?

Kao i norveški masovni ubojica Anders Breivik i krvnik iz Novog Zelanda Brenton Tarrant štuje srpske ratne zločince koji su odgovorni za pokolje i genocid u BiH
Velika zamjena (The Great Replacement) nazvan je manifest koji je na 73 stranice napisao Australac Brenton Tarrant, masovni ubojica iz Novog Zelanda. Pojam nije nov, ima mu već više od 40 godina i potječe od ideja francuskih krajnjih desničara. Velika zamjena zapravo je teorija zavjere prema kojoj će bijela rasa potpuno nestati iz Europe pred nezadrživim naletima emigranata iz zemalja Trećeg svijeta, piše Večernji.ba.
Manifest Velika zamjena
Čest je pojam u manifestima koji se oslanjaju na ovu teoriju zavjere “bijeli genocid” koji u osnovi označava upravo ono što podrazumijeva Velika zamjena, eliminaciju bijelaca natalitetom stanovništva u zemljama Trećeg svijeta te izbjeglica koji odande dolaze u Europu. U te teorije vjeruje Brenton Tarrant.
Očito, vjerojatno ste to već pročitali i u prvim medijskim izvješćima o 49 poginulih koji nisu uspjeli umaći Tarrantovim mecima, inspiracija mu je norveški ubojica Anders Breivik koji je pobio 77 ljudi. Ali uz njega i talijanski ekstremist Luca Traini, osuđen zbog oružanog napada na migrante, Dylan Roof, ubojica iz američkog grada Charlestona koji je ubio devet crnih Amerikanaca u napadu na crkvu, Anton Lundin Petterson, ubojica iz švedskoga grada Trolhattana, te Radovan Karadžić, ratni lider bosanskih Srba osuđen za ratne zločine.
Slušao je ratnu pjesmu “Karadžiću, vodi Srbe svoje” putujući u grad u kojem će počiniti zločin kakav Novi Zeland ne pamti. Pjesma čiji originalni spot izgleda kao nešto iz kućne produkcije u kojoj jedan srpski vojnik, pripadnik vojne policije, pjeva izvodeći nešto nalik plesu, do njega je još jedan s trubom i jedan na harmonici, koji je dvadesetak godina kasnije postao velika zvijezda miljea koji štuje Tarrant.
Pjesma počinje vojničkom trubom pa se čuju stihovi da je “napadnuta srpska zemlja cela, od Bihaća do Petrova Sela”, a onda slijedi refren: “Karadžiću, vodi Srbe svoje, vodi Srbe svoje, oni nikog se ne boje, oni nikog se ne boje”. Sad je taj spot odnekud izronio i počeo kružiti društvenim mrežama izazivajući masovne provale smijeha. Sve dok ga netko nije stavio na popularnu platformu 4chan, a netko drugi dodao zlokobni komentar nakon kojega je pjesma dobila anglizirano ime.
Komentar je, naravno, prepun prijetnji Bosni i muslimanima, a u njemu se nekoliko puta spominje novo ime – “Remove kebab”.
Sada slijedi eksplozija popularnosti pjesme posvećene Radovanu Karadžiću među ekstremistima na internetu, a i harmonikaša kojega je netko u bezbrojnim komentarima opisao kao “lik koji izgleda kao da je preživio tri svjetska rata”.
Bezbrojni memei i rasprave na forumima, jasno i u BiH, preplavljivali su internet, ali malo tko je mogao predvidjeti koliko je duboko štovanje bijelih supremacista prema Karadžiću i njegovoj bratiji. Islam je za bijele ekstremiste neprijateljska religija čiji štovatelji su narodi visokog nataliteta koji time prijete bijeloj rasi u Europi. Djela Radovana Karadžića, Ratka Mladića i ostalih zlikovaca za njih su pozitivna jer su usmjerena protiv muslimana. Nije im bitno što su ti muslimani ovdje već stoljećima te što nemaju baš neke sličnosti s pripadnicima iste vjeroispovijesti drugdje.
Također, imena Miloša Obilića i cara Lazara ispisana na oružju koje je Brenton Tarrant koristio da bi likvidirao 49 ljudi u džamijama Christchurcha govori o istoj stvari. Riječ je o osobama iz srpske povijesti koje povezuje jedna stvar – borba protiv Turaka. U navodnom ubojičinu manifestu stoji i mišljenje što bi NATO trebao biti – ujedinjena europska vojna snaga koja je usmjerena prema tjeranju Turske i Turaka što dalje od Europe.
Prijetnja Erdoganu
Nalazi se u dokumentu i jasno izražena prijetnja turskom predsjedniku Erdoğanu za kojeg stoji da mora izdahnuti posljednji dah dok posjećuje svoje etničke vojnike na tlu Starog kontinenta. On je glavni neprijatelj Rusije, koju se očito smatra prijateljskom silom, dok se NATO mora destabilizirati i razbiti kako bi ga se usmjerilo prema zajedničkom neprijatelju. Turskom narodu, pak, poručuje da slobodno živi u miru i neka ga nitko ne dira, ali na istočnoj strani Bospora.
“Dolazimo u Konstantinopol i uništit ćemo svaku džamiju i minaret u gradu. Aja Sofija bit će oslobođena od minareta a Konstantinopol će opet biti kršćanski grad”, stoji u manifestu.
Obračunao se Brenton Tarrant i sa Sjedinjenim Državama koje treba podijeliti po linijama prava na nošenje oružja, o čemu ovisi dalja podjela po političkim, kulturnim i, najvažnije, rasnim osnovama. Na taj način Sjedinjene Države bi se balkanizirale, doslovno se koristi taj izraz, čime bi se osigurao opstanak bijele rase na tom kontinentu, uništio san o mješavini nacija, a oslabio utjecaj SAD-a na svijet pa se više nikada ne bi mogla dogoditi situacija poput one na Kosovu gdje je NATO “pomogao u pokolju kršćanskih vojnika u borbi protiv islamskih okupatora”.
(Večernji.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

Back to top button