UEFA zvanično pokrenula istragu protiv Cristiana Ronalda

Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) zvanično je pokrenula istragu protiv Cristiana Ronalda zbog “nepristojne proslave pogotka” u pobjedi Juventusa protiv Atletico Madrida u revanš susretu osmine finala Lige prvaka.
Atletico Madrid je u prvom meču pobijedio rezultatom 2:0, a onda je u uzvratu Ronaldo postigao hat-trick i odveo je Staru damu u četvrtfinale Lige prvaka.

Ipak, postoji mogućnost da Ronaldo preskoči prvi meč četvrtfinala protiv Ajaxa jer je UEFA pokrenula istragu protiv njega zbog neprimjerenog ponašanja, odnosno zbog identične proslave pogotka koju je napravio Diego Simeone u prvom meču.


Trener Atletico Madrida naknadno je kažnjen s 20.000 eura, ali nije bio suspendovan, međutim, Ronaldo je incident napravio nakon toga, znajući kakve posljedice ova proslava nosi i moguće je da će UEFA pooštriti kriterij u ovom slučaju.

UEFA će odluku donijeti u četvrtak, a ukoliko dobije suspenziju na jedan meč, onda bi Ronaldo propustio prvi duel protiv Ajaxa. Ipak, navijači Stare dame se nadaju da će njihov najbolji igrač, identično kao i Simeone, dobiti samo novčanu kaznu i da će biti na raspolaganju Allegriju u Ligi prvaka.
Klix

Back to top button