Mučan snimak iz Sarajeva: Djevojku u centru grada fizički maltretirao policajac

Redakciji portala Avaz.ba javila se Sarajka Dženana Mujić koja je kazala da ju je maltretirao i udario pripadnik FUP-a.

Kako je kazala za naš portal, nemili događaj se dogodio jučer u centru Sarajeva.

– U ulici Mehmeda Spahe sam parkirala svoj automobil, kao i uvijek. Međutim, tada je došao jedan policajac koji mi je kazao da tu ne mogu parkirati. Upitala sam ga zašto, s obzirom da tu uvijek parkiram automobil, jer radim u blizini. Međutim, on je krenuo za mnom i počeo me vući za jaknu i psovati mi – kaže nam šokirana građanka.

Ističe da se cijeli događaj desio jučer u ranim jutarnjim satima.

Dan ranije sam na isto mjesto parkirala i nije bilo nikakvih problema, ali jučer je policajac stao ispred mene, uzeo me objema rukama za nadlakticu moje desne ruke i počeo vući psujući mi “Boga i Božiju majku”. Tom prilikom mi je poderao i jaknu. Krenula sam prema zgradi Federalnog MUP-a, koja se nalazi u neposrednoj blizini, da bih pozvala nekoga, međutim policajac mi je opet prišao i počeo me vući za ruku, čupati i u jednom momentu s obje ruke udario u predjelu nadlaktice. Također me koljenom udario u natkoljenicu – ističe naša sagovornica.

Nakon šoka koji je doživjela nazvala je MUP i prijavila cijeli slučaj.

– Pripadnici MUP-a su došli na lice mjesta, uzeli izvještaj, zadržali se sa tim policajcem veoma kratko i meni kazali da će izvršiti unutrašnje provjere nad njim. Ja sam im samo odgovorila da ću protiv njega podnijeti tužbu. Izvadila sam ozljedni list, jer imam nekoliko modrica – kazala nam je naša sagovornica.
Avaz

Back to top button