Dodik protiv vlastite države: Nemojte mi vjerovati kada kažem da je BiH moguća

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik večeras je u Nišu održao govor povodom obilježavanja 20 godišnjice NATO bombardovanja Srbije. Iskoristio je priliku da prokomentariše BiH, da izrazi sumnje u postojanje vlastite države i ponovo odbaci aspiracije naše zemlje ka NATO-u.
On je rekao večeras u Nišu da je NATO bombardujući Srbiju “počinio stravičan zločin nad srpskim narodom, a da su isto to nekoliko godina ranije doživjeli Srbi u Republici Srpskoj”.

Dodik je kazao kako su “godine i decenije koje dolaze godine državnog ujedinjenja”.

“Vjeruje da će i drugima to postati jasno jer drugog puta nema… Kada im na neki diplomatski i malo drugačiji mekši način kažem bilo šta o tome kako je moguća BiH, nemojte da mi vjerujete, ja ne vjerujem da je to moguće jer je i BiH rezultat ideologije i politike koja je bombardovala Srbe u Republici Srpskoj i Srbiji.(…) Kada sam danas izložen zahtjevima da BiH pođe putem NATO saveza, jasno im kažem da ja to ne mogu da prihvatim i neću. Neću zato što to ne prihvata i Srbija. Neću nikada da dozvolim da se uspostavi granica na Drini”, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je bombardovanje dugo pripremano i da po posljedicama i “danas traje, što se vidi po djeci koja nemaju kose”.

“Znamo da i danas ta agresija traje. To je bilo nemilosrdno, a oni su to pretvorili u anđela. Bilo je nepravdeno, nasilnički i zločinački”, rekao je Dodik.

On je napomenuo na smrt 12 banjalučkih beba koje su umrle jer nisu dobile kisik, ali i 78 djece koja su ubijena tokom bombardovanja NATo-a u Srbiji.

“Neka su prokleti svi koji su donijeli odluku i učestvovali u bombardovanju i ubistvu male Milice Rakić i sve djece u Republici Srpskoj i Srbiji”, rekao je Dodik.

On je podsjetio na motive NATO-a da počnu sa kampanjom bombardovanja.

“Govorili su da smo oni koji čine genocid, etničko čišćenje, sve ono što su nama činili. Pokušali su da opravdaju svoj zločin pričom o kolateralnoj šteti. Nisam od onih koji će im to oprostiti”, poručio je Dodik.

Klix

Back to top button