U SRBIJI SE ŠIRI OTPOR PREMA KARADŽIĆEVIM ZLOČINIMA: GRAĐANI SKINULI I ZAPALILI TRANSPARENT NA KOJEM JE PISALO “RADOVAN KARADŽIĆ HEROJ” (VIDEO)

Organizacija Mlada Vojvodina danas je skinula, a potom i spalila transparent “Radovan Karadžić heroj”, koji su jutros nepoznate osobe okačile na nadvožnjak na Mišeluku.
Mlada Vojvodina je na svom profilu na Instagramu objavila fotografije i kratki film o akciji skidanja i spaljivanja transparenta, javlja novosadski portal 021.rs.
Na filmu se čuje kako ženski glas govori “skidaj”, a potom se vide dvije osobe koje imaju marame preko lica kako skidaju transparent sa nadvožnjaka.
Potom su transparent poprskali nekom vjerovatno zapaljivom supstancom, a zatim su ga spalili na travi.

https://www.instagram.com/mladavojvodina/?utm_source=ig_embed

Na kraju snimka vidi se jedna od osoba koja je učestvovala u akciji, koja ima crvenom maramom prekrivena usta i nos, nosi sunčane naočale i kačket, i pokazuje četiri prsta. Četiri podignuta prsta, bez palca, simbol su onih koji se zalažu za široku autonomiju Vojvodine.

https://www.instagram.com/p/Bvgv0NjHdpt/?utm_source=ig_embed

Transparent sa parolom “Radovan Karadžić heroj” osvanuo je jutros na nadvožnjaku na Mišeluku, a bio je ispisan na bijelom transparentu ćiriličnim pismom, plavom i crvenom bojom.

Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen je nedavno pred sudom u Hagu na doživotnu robiju zbog genocida, etničkog čišćenja i zločina protiv čovječnosti.

bosniaksinfo

Back to top button