Saznali lošu vijest: Porodica Šabana Šaulića se suočila s novim problemima

Porodica preminulog pjevača Šabana Šaulića, suočila se sa novim problemima.

Naime, njegova udovica, supruga Gordana neće moći da dobiva penziju pokojnog pjevača, koju je sam uplaćivao zbog papirologije u Njemačkoj.

Prema saznanjima “Blica”, njeno mjesečno primanje će biti od dvije do tri hiljade eura.

Porodica čeka da im njemačko tužilaštvo dostavi umrlicu pokojnog pjevača kako bi mogli da tuže Turčina, a u međuvremenu Šabanova udovica pati u četiri zida, piše Express.ba.

Porodica Šaulić riješila je da pokrene privatnu tužbu protiv Alsina Leventa, koji je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao pjevač Šaban Šaulić i njegov prijatelj Mirsad Kerić.Međutim, da bi pokrenuli taj postupak, moraju da dobiju umrlicu Šabana Šaulića.

“– Tužilac u Njemačkoj treba da izda potvrdu o Šabanovoj smrti da bi porodica mogla da obavi sve obaveze koje ih čekaju. Prvenstveno treba da se riješi pitanje naplate osiguranja, a zatim i Šabanova penzija, koja će iznositi oko 2.000 eura. Također, porodica ima u planu da podnese privatnu tužbu protiv Leventa, a zasad se raspituju šta njemu sljeduje po službenoj dužnosti, a za šta oni mogu po privatnoj tužbi da ga gone. U svakom slučaju, dok ne stigne umrlica, ruke su im vezane. Da se Šabanova smrt nije tretirala kao diplomatska stvar, na njegovu sahranu bi porodica još uvijek čekala, i to samo zbog te potvrde. Užasno im smeta što toliko dugo čekaju na to” – navodi za “Scenu” kućni prijatelj porodice Šaulić.