Zrinjski se trijumfom nad Sarajevom vratio u borbu za titulu

Derbi 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Zrinjskog, koji je večeras odigran na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase”, pripao je gostima rezultatom 0:1.

Susret između dva prvoplasirana tima nosio je poseban naboj, jer bi eventualnom pobjedom Sarajevo napravilo veliki iskorak ka osvajanju titule, koja je još uvijek u vlasništvu Plemića.

Upravo iz ovog razloga prvo poluvrijeme ponudilo je jako malo toga, što bi se vrijedilo izdvojiti. Tek u finišu prvog dijela Sarajevo je imalo dvije prilike, a u najboljoj situaciji bio je Amar Rahmanović koji je loše šutirao glavom iz dobre pozicije u 39. minuti utakmice.

Prije Rahmanovića u prilici je bio Stanojević, no Brkić je zaustavio njegov udarac.

S 0:0 otišlo se na poluvrijeme, no taj rezultat na semaforu koševskog stadiona stajao je samo do 52. minute, kada je mrežu domaćeg tima pogodio Staniša Mandić.

Čurjurić je ubacio iz kornera. Pero Stojkić je dobro šutirao, Kovačević ne baš najbolje intervenisao, kao ni Hebibović, a najprisebniji je bio Mandić i loptu pospremio u mrežu lidera PLBiH za vodstvo Plemića.

Sarajevo je u nastavku sve karte bacilo u napad. Musemić je u igru uveo i kapitena Velkoskog, koji susret počeo na klupi. Upravo je Makedonac bio u dobroj prilici nakon proigravanja Tatara u 77. minuti, ali je loše šutirao.

Iako se pričalo i računalo da bi s eventualnom pobjedom Sarajeva u ovom meču mnogo toga u borbi za titulu bilo riješeno, desilo se upravo ono suprotno. Mostarci su pobjedom smanjili bodovni zaostatak za liderom na šest bodova.

Sarajevo u narednom kolu gostuje na Grbavici u velikom gradskom derbiju, dok će Zrinjski kod kuće dočekati fenjeraša Krupu.


Izvor:
Faktor

Back to top button