Stranke iz RS sutra na sastanku o 9. januaru kao Danu RS

Sve stranke iz RS sutra će se okupiti na sastanku kod entitetske predsjednice Željke Cvijanović na kojem će biti govora o odluci Ustavnog sud o 9. januaru kao Danu RS.

Cvijanović je izrazila je zadovoljstvo činjenicom da su se sve partije iz Republike Srpske odazvale njenom pozivu, istakavši da je time pokazana politička zrelost.

– Sutra ćemo potvrditi jedinstvo i izaći sa određenim zaključcima na koji način da prevaziđemo problem, u skladu sa očekivanjima građana – rekla je ona.

Ona je naglasila da posljednja odluka Ustavnog suda o Danu Republike nije slučajna i da je simptomatično da se to dešava u trenutku kada SDA i bošnjačke političke partije namjerno blokiraju formiranje Vijeća ministara.

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović potvrdio je da će se odazvati sastanku.

– Stranke iz RS-a moraju imati jedinstven stav i sigurno je da ću se odazvati sastanku sa predsjednicom RS – istakao je Borenović.

Uvjeren je da će Narodna skupština RS-a dati, kako je naveo, legitiman i demokratski odgovor na odluku Ustavnog suda BiH.

– Nastavit ćemo da slavimo Dan Republike – 9. januar. Konačno se mora prestati sa besmislenim apelacijama Ustavnom sudu BiH, jer se ne mogu mijenjati dejtonska BiH i sve vrijednosti koje imamo u RS – ustvrdio je Borenović u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

(Vijesti.ba)

Back to top button