Svaku 41 sekundu proda se po jedan Golf i tako već 45 godina!

Najpopularniji automobil u regiji je bez sumnje Volkswagen Golf. Bio iz prve ili posljednje generacije, ovaj automobil je oduvijek imao posebnu vrijednost na našem tržištu.

GOLF – TWITTER
Prvi primjerak proizveden je na jučerašnji dan 1974. godine pa je Volkswagen povodom 45. godišnjice objavio podatke koji pokazuju kakvu je važnost Golf imao i danas ima u svijetu.
Od 29. marta 1974. godine do danas u svijetu je prodano čak 35 miliona primjeraka, prema procjenama prodavano je oko 780 hiljada Golfova godišnje. S obzirom na to koliko se dugo proizvodi i koliko ih je prodano, Volkswagen je izračunao da se svaku 41 sekundu proda jedan Golf, piše “24sata“.
”Golf je srce našega brenda. On podrazumijeva napredak i tehnologiju kao nijedan drugi automobil jer je među prvima učinio sigurnosnu tehnologiju pristupačnom za milione ljudi. Zahvaljujući svojoj popularnosti, obilježio je niz generacija”, izjavio je Ralf Brandstätter, šef Volkswagenove proizvodnje.
Osim posebne godišnjice, 2019. godina će biti posebna za Volkswagen jer se očekuje potkraj godine osma generacija ovog automobila. Prema špijunskim fotografijama, ona ne bi trebala puno odstupati od ‘sedmice’, ali se zna da će imati niz novih tehnologija.

24sata