Ako neko u “Boksitu” da otkaz, otpustit će članove njegove porodice

Boksit je akcionarsko društvo sa većinskim privatnim kapitalom i koje je u cjelosti privatizovano

Na zvaničnoj stranici kompanije „Boksit“ iz Milića , danas je osvanulo šokantno obavještenje, u kojem predsjednik te kompanije Rajko Dukić otvoreno poručuje da ukoliko je neko dao otkaz u toj kompaniji ili to namjerava učiniti, da ta firma ima pravo otpustiti članove porodica radnika koji su otišli ili žele otići iz te firme.
-Bez obzira što je pravo svakog zaposlenog u Kompaniji „Boksit“ da, po svojoj volji, može, kad želi, da raskine radni odnos, pravo je i Kompanije „Boksit“ da, članovima najuže porodice, onih koji su napustili ili žele da napuste Kompaniju „Boksit“, raskine radni odnos- naveo je Dukić.

Dukić je istu obavijest postavio i na svoj Facebook profil.

https://www.facebook.com/notes/mr-rajko-duki%C4%87/04042019-%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D1%98%D0%B5%D1%88%D1%82%D0%B5%D1%9A%D0%B5/10157003340466203/

Boksit je akcionarsko društvo sa većinskim privatnim kapitalom i koje je u cjelosti privatizovano. U vlasništvu je većeg broja malih akcionara i fondova, a većinski paket ima menadžment Kompanije.
Inače, iz ove kompanije godinama stižu frapantni podaci o kršenju prava radnika,a mediji su prenosili čak i da je Dukić svojevremeno podvrgnuo poligrafskom testiranju više od stotinu radnika preduzeća „Boksit“, „Mileks“ i firmi koje su podizvođači radova u rudniku boksita.

Fokus.ba

Back to top button