Zoran Kesić: Je li kamera prva provocirala Husu Ćesira? Jeste!

Tvorac popularne emisije “24 minuta” Zoran Kesić večeras je gostovao u sarajevskom Domu mladih sa predstavom “Kesić, priče i pesme”.
Dobrog raspoloženja i smijeha nije manjkalo, a Kesić je repertoar prilagodio aktualnim događajima iz regiona, a posebno iz Bosne i Hercegovine.
Niko nije ostao imun na njegove šale na račun Huse Ćesira, predsjednika Općinskog odbora Novi grad koji je prije nekoliko dana napao fotografa “Žurnala” Adija Kebu. Za taj incident lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović kazao je kako Ćesir nije napao kamermana već kameru.

Danima su se zbijale šale na taj račun, a ni Kesić nije odolio.
– Huso Ćesir napao je kamermana. Ustvari, napao je kameru. Nije, dakle, napao čovjeka. Sad svaki političar mora da se utrkuje u osudi Huse Ćesira. Naravno da ćemo i mi osuditi svaki vid nasilja, ali tražimo da javnost uvidi drugu stranu. Je li kamera prva provocirala Husu Ćesira? Jeste – rekao je Kesić, između ostalog.
Smijeh se prolamao Domom mladih, a voditelj i komičar osvrnuo se i na poskupljenje ćevapa, ali i na najavljenu povorku ponosa te brojne druge teme.

Avaz.ba

Back to top button