Cijeli regionalni odbori i članstvo napustili Nezavisni blok

Uslijed najnovijih dešavanja u Nezavisnom bloku, a nakon ostavke gospodina Nedima Čivića na sve funkcije u ovoj stranci, obavještavamo javnost da povlačimo sve naše odbore i članstvo iz NB, jer ne vidimo svrhu ostanka i djelovanja u jedinoj probosanskoj partiji koja je prodala svoj narod zarad ličnog interesa.
Samovolju i egoizam sadašnjeg predsjednika NB Senada Šepića niko na svojoj koži nije osjetio kao povratnici u RS, koji su bez imalo empatije, u predizbornoj kampanji prodati (poklonjeni) Šepićevim političkim kompanjonima , kao da nismo ljudi od krvi i mesa.

Takođe, Šepić niti u jednoj izjavi nije pokazao interesovanje za situaciju i život povratnika u RS uopšte. On je nama jasno stavio do znanja da ga zanima samo njegova funkcija i takav čovjek nikako ne može dobiti našu podršku, jer smo Nezavisnom bloku pristupili upravo iz razloga da bismo se borili protiv takvih.

Smatramo da je predsjednik Šepić grubo prekršio Statut stranke, te da se isti, nakon održanih izbora i rezultata koji je ostvario, morao povući sa mjesta predsjednika i ustupiti ga onome ko ima legitimitet na osnovu izbornog rezultata.

On je radio upravo suprotvno – sklanjao je sa puta sve one koji su mislili drugačije od njega, koji su vidjeli malo dalje od predsjedničke fotelje u Dolini 11 i Sarajeva i na taj način, boreći se za svoj položaj, uništio je prvobitnu ideju Nezavisnog bloka, koji je trebao biti osvježenje na političkoj sceni BiH.

Veliki dio Opštinskih odbora NB iz RS još ranije je, prilikom isključenja Sadika Ahmetovića najavio istupanje iz stranke, ukoliko se isti ne vrati u Predsjedništvo. Nakon ostavke Nedima Čivića, mi kao povratnici ne vidimo u NB nikoga ko će se boriti za naš interes i razumjeti probleme sa kojima se svakodnevno suočavamo.

Naša odluka o povlačenju svih odbora i članstva iz privatne stranke Senada Šepića je konačna, a političko djelovanje nastavićemo zajedno sa gospodom Čivićem i Ahmetovićem i boriti se za poboljšanje uslova života povratnika u RS, kao i za građansku Bosnu i Hercegovinu, jer je to naša obaveza kao potomaka šehida, koji su svoje živote dali za ovu državu, jedinu koju imamo i volimo.

S poštovanjem,

Regionalni odbor NB Srednje Podrinje

Regionalni odbor NB Gornje Podrinje

Regionalni odbor NB Hercegovina

Regionalni odbor NB Doboj – Posavina

Regionalni odbor NB Prijedor

(Vijesti.ba)

Back to top button