Horor! Istog dana rodila mu se kćerka i poginuo sin: Bio sam najsretniji čovjek, držao sam na rukama četvrto dijete, a poslije samo 4 sata gledao mrtvog jedinca na putu!

Bio sam najsretniji čovjek na svetu jer sam na rukama držao četvrto dijete koje mi se rodilo, a četiri sata kasnije stajao sam na putu i gledao mrtvog sina jedinca koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći, plačući kaže Mladen Sever (41).Mladen se tresao od bola u Kuštanima na državnom putu DC-28 Križevci – Bjelovar, gdje mu je u srijedu poginuo sin Stjepan (20). Mladić je stradao na kilometar od kuće, kad se motociklom zakucao u kamion koji je prelazio put.
” Probudio me snažan udarac. Prizor je bio strašan. Mladić je ležao na asfaltu, a dijelovi motocikla su se razletjeli okolo. Hitna pomoć, koja je stigla, konstatovala je da je mladić preminuo. Ubrzo je stigao i otac mladića. Bio je slomljen od bola” , kaže stanar ulice u kojoj je mladić nastradao.Očajni otac pitao se kroz suze šta je to skrivio da mu isti dan donese radost i veselje rođenja kćerkice i smrt najstarijeg djeteta. Za bratom su plakale su i njegove sestre Klara (6) i Tatjana (16). Neki rođaci koji su tješili neutješnog oca rekli su nam kako je vijest o tragediji stigla i do majke Mirele, kojoj je pozlilo, pa su ljekari u zagrebačkom porodilištu morali da joj daju sredstvo za smirenje.Skrhan od bola, otac je rekao da je Stjepan nedavno kupio motocikl i da se tog dana vraćao od djevojke kako bi se pridružio ocu u poslu. Proizvodili su ugalj i ogrjevno drvo. Stradao je 700 metara od kućnog praga. Nije stigao da sa sestrama i ocem podijeli radost rođenja prinove.

ekskluziva.ba

Back to top button