Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, u povodu Vaskrsa je uputio čestitku građanima Bosne i Hercegovine pravoslavne vjeroispovijesti

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, u subotu je, 27. aprila 2019. godine, građanima Bosne i Hercegovine pravoslavne vjeroispovijesti, uputio čestitku povodom hrišćanskog praznika Vaskrsa

Poželio je svim vjernicima da ovaj blagdan, koji simbolizira pobjedu života nad smrću i dobra nad zlom, proslave u svojim domovima i sa svojim porodicama, te da radost Vaskrsa podijele sa prijateljima i komšijama.

-Ovi blagdanski dani donose poruke mira, zajedničkog života i poštovanja, ali i slave pobjedu ljubavi nad mržnjom i istine nad nepravdom. Nadam se da će novi život, kao najsnažnija poruka Vaskra, donijeti i velike promjene u životima pravoslavnih vjernika u Bosni i Hercegovini.
Tradicija ovih prostora je da se blagdanska sreća dijeli sa komšijama, uz iskazivanje velikog poštovanja i uvažavanja jednih prema drugima. Nadam se da će ovi blagdanski dani, ali i svi naredni u našoj domovini, donijeti više dobra i učvršćivati veze među narodima.
Uz želje da ove blagdanske dane provedete u miru i blagostanju, zajedno sa svojim najmilijima, želim vam sretan Vaskrs, navodi se u čestitci potpredsjednika Salkića.

Back to top button