Zagrepčanin oborio Guinnessov rekord tako što je gurao automobil više od 85 kilometara

Zagrepčanin Tomislav Lubenjak srušio je Guinnessov rekord u dužini guranja automobila. Svoj poduhvat započeo je jučer u 15 sati kada je upaljena službena štoperica u pratećem automobilu u kojem svaki Tomislavov korak prate zapisničari koji su dužni zabilježiti svako stajanje i sam razvoj obaranja još jednog svjetskog rekorda.
https://www.facebook.com/24sata/videos/2193299247554078/
Cijeli događaj osigurava policija koja regulira središnu traku Vukovarske ulice u Zagrebu. Rekord je oborio jutros oko 7:30 sati u Držićevoj ulici.

Tomislav je u samom startu zauzeo izrazito visok tempo te trenutno automobil gura brzinom kojom jedan kilometar prelazi za 9 minuta i 30 sekundi. Prvi krug po Vukovarskoj ulici u ukupnoj dužini od 8,2 km, Tomislav je završio za 1 h 19 min i 30 sekundi, krećući se prosječnom brzinom od 6 km/h.

“Moj cilj je stotka”, – kaže Tomislav, čime najavljuje kako vjeruje da će u 24 sati automobil izgurati čak 100 kilometara.

Iako je rekord već srušio, automobil će gurati danas do 15 sati.

Dosadašnji svjetski rekord u kategoriji iznosio je 82,28 km, a držao ga je Poljak Przemyslaw Marczewski, dok rekord guranja automobila u paru od 95,07 km nose Makedonci Aleksandar Čekorov i Aleksandar Smilkov tako da će Tomislav pokušati osvojiti i njihovu kategoriju ako uspije u svom naumu.

Vježbao je gurajući svoj Twingo, ali i svakodnevnim treninzima u teretani, prenosi Večernji.hr.

Back to top button