Šok na Fejsbuku, više ništa neće biti isto: Stizaće vam notifikacija kada se nekome sviđate! Poruke koje se same brišu… Ovo su sve izmjene!

Na ovogodišnjoj konferenciji F8 kompanije Facebook, njen osnivač Mark Zuckerberg najavio je niz brojnih promjena koje će implementirati u daljnjem periodu. Promjene koje slijede vezane su od najsitnijih detalja poput boje aplikacije, do onih mnogo krupnijih kao što je privatnost korisnika.
Zuckerberg je najavio promjene dizajna, kazavši da logo više neće biti kvadratnog oblika, nego će biti okrugao. Također, namjerava promijeniti boju aplikacije pa će tako mobilna aplikacija postati bijela, dok prepoznatljiva plava boja odlazi u historiju, prenosi The Verge.
Još jedna od novih stvari jeste “privatni brojač lajkova” koji se uvodi kao probna opcija na Instagramu. Ova opcija funkcioniše na način da samo vlasnik profila vidi broj lajkova na nekoj objavi, dok ta informacija nije dostupna posjetiocima njegovog profila. Zuckerberg ističe da će na ovaj način promijeniti pogled na profile, stavljajući akcenat na fotografije i video zapise, više nego na količinu lajkova.

Osim toga, Instagram uvodi opciju dijeljenja objava sa stikerima, crtežima i tekstom, dok je do sada bilo moguće dijeliti samo video zapise i fotografije. Također, od sada će biti moguće kupiti proizvode unutar ove aplikacije, što će znatno pomoći umjernicima, sportistima i drugim kreatorima koji Instagram povezuju sa svojim kompanijama.

Poruke na Facebook Messengeru će biti šifrovane, što znači da su u potpunosti zaštićene te da Facebook više ne može vidjeti njihov sadržaj. Ova platforma će također biti integrisana sa WhatsApp aplikacijom. Messenger će biti redizajniran tako da je fokus stavljen konkretno na bliske prijatelje, te će se uskoro pojaviti verzija Messengera za desktop.

Klix.ba

Back to top button