Objava koja je razbijesnila sve balkance: “Došla sam iz Austrije u Bosnu i zovnula komšinicu da mi počisti po kući, kada sam joj dala 10 KM pogledala me i rekla ovo, ostala sam zatečena njenom pohlepom”

Na internetu se ne tako davno pojavila jedna vrlo intrigantna i zanimljiva ispovijest jedne žene (čije ime nije navedeno) koja je došla u Bosnu iz Austrije na blagdane i odlučila unajmiti svoju najbližu i najstariju komšinicu da joj obriše i počisti kuću.

Kuća je, naime, bila prekrivena prašinom i prljavštinom, s obzirom da tu niko nije godinu dana boravio, niti su se vrata te kuće otvarala. Dvorište je također izgledalo kao groblje, cvijeće uvehlo, trava zarasla, lišće koje opadalo sa drveća se osušilo jer niko nije ušao da počisti.
Međutim, šokirana austrijanka je objavila na društvenim mrežama šta joj se dogodilo, i kako je dobila šamar realnosti zakucan direktno u svoje lice.
U cijelosti vam prenosimo anonimnu izjavu:

“ANONIMNO

Pozdrav. Može li biti ovo anonimno? Stigla sam nedavno iz Austrije u Bosnu kao svakog praznika i urlauba i nazvala sam svoju komšinicu prekoputa da mi malo očisti kuću, malo pospremi prašinu i usisa tepihe i podove. Ipak tu niko nije ulazio heftama i mjesecima.
Ostala je ona tu nekoliko sati i dala sam joj na kraju 10 KM i djeci jednu čokoladu da je uzme jer mislim da nije imala mnogo šta da počisti i ponudila sam joj malo kafe koju sam donijela iz Austrije, originaln, ali ona se onda na mene skroz naljutila i vratila mi taj novac i rekla da ne želi ništa.
Znači pomognem joj da napravi nešto u svom životu, da lijepo zaradi i na kraju ispadnem budala. Smatram da 10 KM nije malo za nekih 7 sati rada koliko je bila kod mene. Jer čula sam svi ovdje rade u Bosni i po cijeli dan za te pare, kod nas u Austriji je drugačije. Ostala sam zatečena njenom pohlepom.” piše u objavi.

Izvor: Haber.ba

Back to top button