POSLIJE KIŠE STIŽE SUNCE: EVO KAD NAS OČEKUJE LJEPŠE VRIJEME

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Najviša dnevna temperatura oko 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme sa kišom.
Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 2 stupnja, Ivan-sedlo 7, Livno 8, Bihać i Bugojno 9, Jajce, Sarajevo i Prijedor 10, Gradačac, Bileća, Sokolac i Trebinje 11, Sanski Most, Tuzla, Banja Luka i Zvornik 12, Brčko, Grude, Mostar, Široki Brijeg, Bijeljina i Doboj 13, Neum 15 stepeni. Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 926 milibara, za 15 milibara je niži od normalnog i sporo raste.
U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, na planinama sa susnježicom ili snijegom.
U večernjim satima, usljed opadanja temperature zraka, granica padavina snijega ili susnježice u Bosni se može spustiti i do 800 metara nadmorske visine.
Vjetar slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, veći dio dana jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14, na jugu i sjeveru zemlje od 14 do 18 stepeni. U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom.

Najviša dnevna temperatura oko 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno u nizinama sa kišom i pljuskovima. Usljed zahlađenja granica padavina snijega ili susnježice u Bosni se može spustiti i do 600 metara nadmorske visine.

Poslije podne i krajem dana, postupni prestanak padavina. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 6, na jugu do 9, a najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 10, na jugu zemlje od 10 do 15 stepeni.
U utorak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.
Više sunčanog vremena na jugu zemlje. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu do 7, najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14, na jugu do 17 stepeni.
U srijedu u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 stepeni.

(Hayat / Foto: Ilustracija, Arhiv)

Back to top button