Ramiz Salkić uputio ramazansku čestitku

Potpredsjednik manjeg bh. entiteta i predsjednik stranke SDA Bratunac mr. sci. Ramiz Salkić, uputio je čestitku svim muslimanima u BiH i dijaspori.

Muslimankama i muslimanima u našoj domovini Bosni i Hercegovini i dijaspori, od srca želim da najdražeg gosta dočekaju u dobrom zdravlju, te da mjesec posta i ibadeta provedu uz sve blagodati koje nosi.

Predstojeći mubarek mjesec ramazan, koji od nas traži odricanje i preispitivanje, iskoristimo za posvećivanje sebi, zajednici, vjeri i svojoj porodici. Posvetimo vrijeme svome komšiji, pomozimo one kojima je pomoć najpotrebnija i obnovimo i učvrstimo veze sa rodbinom.

Ramazanske radosti, kako vijekovima i praktikujemo u našoj domovini, podijelimo sa našim komšijama katolicima, pravoslavcima, ali i svim drugima koji žive u našoj domovini.

U najodabranijem mjesecu, posebno odvojimo jedan dan i jednu noć, i iftarimo sa onima koji su se vratili na svoja prijeratna ognjišta u bosanskom Podrinju, u Bosanskoj krajini, Semberiji, Hercegovini, Bosanskoj Posavini, ali i drugim krajevima ovog dijela Bosne i Hercegovine. Tome nas uči naša vjera islam. To je naša obaveza i dug prema našoj domovini, a učinit će da svaki pedalj naše domovine jednako volimo i osjećamo svojim.

Ramazan šerif mubarek olsun.
https://www.facebook.com/1409577939288046/photos/a.1505673646345141/2331707160408448/?type=3&theater

Back to top button