Suze naviru zbog nje: Ovu pjesmu je Šaban Šaulić samo jednom cijelu otpjevao!

Šaban Šaulić preminuo je nakon saobraćajne nesreće u februaru 2019. godine.

Najpopularniji pjevač narodne muzike otpjevao je na stotine hitova, održao na hiljade nastupa i bio omiljen kako u mladih, tako i onih koji ga pamte u vrijeme kada je počinjao karijeru.

Iako se Šabac vezuje za njegovo mjesto rođenja, Bijeljina je mjesto gdje odrastao, počinjao pjevati i već tada se znalo da je kralj rođen.

Istraživajući njegov umjetnički rad došli smo do saznanja kako je Šaulić otpjevao pjesmu ,,Ilda i Ahmet”, koju je posvetio svojim roditeljima.

Mnoge pjesme Šabana Šaulića imaju autobiografsko značenje, mnoge su napisane na osnovu nekih istinitih događaja i to je posebna draž muzike koju je Šaulić donosio na scenu. Njegove pjesme su analizirane, izvlačene poruke i citati iz njih, ali jednu pjesmu je Šaulić samo jednom izveo u izvornom obliku.

Naime, Ilda i Ahmet je pjesma koja u audio originalu nema dijelova koje je Šaulić u jednoj tv emisiji otpjevao i tada jasno rekao da je to bila kreativna zamisao tekstopisca, ali zbog težine i emotivnog vezanja za ovu pjesmu, nije imao snage nikada više da je u tom obliku otpjeva.

Redakcija Biscani.net je pronašla ovaj video snimak i donosimo vam ga u nastavku.

https://www.facebook.com/dnevnadozacrnehronike/videos/321837721796085/

Back to top button