Uskoro golf 2 i auta starija od 2002. neće se moći registrovati. Stiže novi zakon o registraciji!

Temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama (“Narodne novine”, broj 108/17) i Pravilnika o registraciji i označavanju vozila (“Narodne novine”, broj 130/17), poslovi registracije vozila i ostali povezani poslovi, koji su se obavljali u policijskim upravama, odnosno policijskim postajama, obavljaju se u stanicama za tehnički pregled vozila, izvješćuje MUP.

Registraciju vozila obavljaju stanice za tehnički pregled vozila ovlaštene zakonom kojim se uređuje sigurnost prometa na cestama, a prema registracijskom području u kojem.
Vlasnik vozila ima prebivalište, boravište, privremeni ili stalni boravak ili sjedište odnosno u kojem korisnik, najmoprimac ili podnajmoprimac vozila, ima prebivalište, boravište, privremeni ili stalni boravak ili sjedište, u roku do 30 dana od dana podnošenja zahtjeva za registraciju vozila, obzirom da se trebaju naručiti registarske pločice s oznakom drugog registracijskog područja.

OSIM REGISTRACIJE VOZILA, STANICE ZA TEHNIČKI PREGLED VOZILA OBAVLJAJU I SLJEDEĆE POSLOVE:

Produženje važenja prometne dozvole, Odjava vozila (Izjava o mjestu čuvanja vozila).

Izdavanje pokusnih pločica građanima (Obrazac zahtjeva za izdavanje pokusnih pločica), Izdavanje izvoznih pločica, Izdavanje potvrda i uvjerenja o vozilima i vlasnicima vozila iz evidencije registriranih i označenih vozila, evidencije pokusnih i izvoznih pločica, osim potvrda i uvjerenja iz evidencije registriranih i označenih vozila koja se izdaju sukladno Ovršnom zakonu.

U POLICIJSKIM UPRAVAMA ODNOSNO POLICIJSKIM POSTAJAMA I DALJE ĆE SE OBAVLJATI SLJEDEĆI POSLOVI U VEZI REGISTRACIJE VOZILA:

Upis i brisanje mjera ograničenog raspolaganja vozilom radi zabilježbe ovrhe odnosno upisa sudskog ili javnobilježničkog osiguranja tražbine vjerovnika, upis odjave vozila.
nakon brisanja mjere i poziv ovršeniku radi evidentiranja odjave u prometnoj dozvoli.
Evidentiranje nestanka prometnih isprava – objava.
Izdavanje naloga za utiskivanje broja šasije. Izdavanje uvjerenja o vlasništvu vozila po Ovršnom zakonu zbog pokretanja ovrhe, preuzimanje registarskih pločica oduzetih u prometu,
Izdavanje pokusnih i prenosivih pločica pravnim osobama i fizičkim osobama obrtnicima temeljem rješenja Ministarstva unutarnjih poslova.
Temelji navode da golf 2 nece moci izaci na registraciju i auta starija od 2002 godine ta auta su stara i za otpada su i ugrozavaju sigurnost u saobracaju.

Espreso/ Evropamagazin