KOMŠIJE ŠABANOVOG UBICE PROGOVORILE O MANIJAKU ZA VOLANOM: Divljao je kolima po ulici, pušio marihuanu, a kad je izašao iz ZATVORA prvo je uradio ovu stvar!

Foto: Printscreen, Facebook

Javni tužilac u Nemačkoj čeka procenu brzine kretanja automobila kojim je Alsin Levent (35) izazvao saobraćajnu nesreću na auto-putu u gradu Bilefeldu, kod isključenja za Gitersloh, u kojoj su stradali ledgendarni pevač Šaban Šaulić i njegov bliski prijatelj i klavijaturista Mirsad Kerić, dok je Šaulićev kum teško povređen

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1114972621949496&set=a.110782322368536&type=3

“U roku od tri nedelje tužiocu bi trebalo da stignu veštačenja brzine kretanja automobila, kao i rezultati analiza Leventove krvi na alkohol i drogu. Kvalifikacija krivičnog dela i kazna koja mu preti zavisiće pd toga koliko je promila alkohola imao u krvi, da li je pozitivan test na kanabis, kao i da li je vozio brzinom većom od dozvoljene”, kaže izvor iz Nemačke upućen u slučaj.
Tužilac je najavio podizanje optužnice čim dobije ove izveštaje. Na zahtev tužioca vozač “mazde” je u februaru odveden u pritvor po hitnom postupku zbog opasnosti od bega. Međutim, Turčin je prošlog petka prijavio adresu prebivališta i on je pušten da se brani sa slobode.

Kako je rekao Leventov komšija, poreklom sa naših prostora, koji je želeo da ostane anoniman, Levent je prijavio kao prebivalište adresu svoje devojke sa kojom je u vezi oko četiri meseca, u drugom gradu na oko 55 kilometara od Gitersloha.

On je Leventa video kada je izašao iz pritvora i došao do stana u kojem je prethodno živeo sa majkom.

“Ošišao se skoro na ćelavo i obrijao je bradu. Po komšiluku se priča da je plakao u pritvoru kada mu je majka bila u poseti i govorio da mu je žao zbog onoga što je učinio”, kaže sagovornik.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1392976637482425&set=a.110782322368536&type=3

Kako dodaje, Levent se u ulici družio sa dva brata Turčina, od kojih bi povremeno pozamljivao automobil i divljao po ulici, bez vozačke dozvole.

“Prestao sam da pričam s njim kada je mogao da ugrozi život jednog deteta. Tog dana dete je vozilo bicikl kroz ulicu, kada je on velikom brzinom projurio tim automobilom”, dodaje Leventov komšija. Levent ga je čak, dodaje, u više navrata pitao da li zna gde može da kupi vozačku dozvolu na crno. Kako dodaje, Levent je često konzumirao marihuanu i ” na to je cela ulica smrdela”.
“Dolazila je policija u naš kraj, ali nisam pomišljao na Leventa. Međutim, kada sam pogledao fotografije sa lica mesta na vestima, shvatio sam da je to taj automobil. Prepoznao sam ga i po detalju na retrovizoru”, kaže sagovornik

Šabanova porodica nije podigla tužbu

Šabanova porodica još nije podigla privatnu tužbi
Do javnog tužioca nije stigla privatna tužba od porodica nastradalih. Naime, na privatnu tužbu imaju pravo bračni partner, deca i roditelji. Ukoliko neko od njih podnese tužbu, sud će je prihvatiti.

Kurir.rs/Blic/Foto Printsceen

Back to top button