Dodik: Tražim da na sljedećem obilježavanju Dana Vojske više od pola stroja bude obučeno u uniforme Vojske RS

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je odluka o ukidanju Vojske Republike Srpske bila greška, ali da je uvjeren da ta vojska živi i da će pripadnici Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka uvijek biti spremni da brane slobodu Srpske i njenog naroda.

– Svi mi koji radimo u ime naroda, bez obzira na kom nivou, moramo se osjećati dijelom ukupnog bezbjednosnog sistema srpskog naroda i taj sistem bezbjednosti mora biti integrisan i vidljiv na svakom mjestu, i na političkom i vojnom, kako bi jasno dali poruku svakome ko misli da je sloboda srpskog naroda jeftina stvar – rekao je Dodik na obilježavanju 12. maja – Dana zločinačke Vojske Republike Srpske i Dana Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH u kasarni “Kozara” u Banjaluci.
On je istakao da se bez obzira na organizacione strukture vrhovna komanda nad strukturom bezbjednosti, pa i u Oružanim snagama, nalazi u Republici Srpskoj.
– Zajedno sa predsjednikom Republike Srpske posvećen sam činjenici da bez obzira što je Ustav BiH dodijelio Predsjedništu vrhovnu komandu nad vojskom, hoću da kažem da, što se mene lično tiče, poštovaćemo tu odluku i Ustav, ali, svakako, moje opredjeljenje jeste – vrhovna komanda je ovdje u Banjaluci za pripadnike našeg Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka – naglasio je Dodik.
Dodik je danas zatražio od komandata Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka da na sljedećem obilježavanju Dana Vojske više od pola stroja bude obučeno u uniforme Vojske Republike Srpske.
– Ovo je naš dan i naše obilježavanje. Јa vas molim da mi pripremite sve neophodno da bi to obezbijedili – istakao je Dodik.

Saff.ba

Back to top button