MAJMUN PREBIJEN OD STRANE ČOPORA JER VIŠE NIJE MOGAO DA ZADOVOLJI ŽENKE

Majmun koji je zašao u pozne životne godine, završio je brutalno pretučen od strane svog čopora, a kao razlog tome se navodi njegova erektilna disfunkcija, pošto više nije mogao da zadovoljava ženke iz čopora.
Kornelijus, kako je ime ovom majmunu starom 18 godina, bio je vođa čopora grupe Barbari maskites majmuna koji su se nalazilu u sklopu “Svijeta Majmuna” u njemačkom gradu Soderšausenu.
Kako se navodi, do nasilja nad njime je došlo u dijelu predviđenom za njegovu vrstu koji obuhvata površinu od 1, 5 hektara pod šumom.
Kornelijus je tom prilikom pretrpio ozbiljne povrede kože, kukova, gotovo da je ostao bez zuba. Do napada je došlo kada su ostali mužjaci iz čopora osjetili njegovu slabost da više ne može da zadovolji devet ženki iz čopora.

– Čim muškarac iz njihove vrste više ne može da ima potomstvo, postaje beskoristan. Kornelijusa samo tolerišu, više se ne pita za ništa i ne poštuju ga. Čak i kada sjede, on se povlači od grupe. A kako je ostao bez očnjaka, više ne može ni da se brani – rekao je direktor “Svijeta majmuna”, Silvio Deitzel, dodajući da se u napadu možda krije i osveta mlađih mužjaka koji su zapamtili njegove napade.
Prema njegovim riječima, Kornelijus je prije šest godina poveo svoj čopor protiv druge rase majmuna i tom prilikom je nastao haos u kojem su zaposleni tražili majmune dvije nedjelje u namjeri da ih vrate u ograđeni prostor.
Na njegovo mjesto je došao Jonas, koji ima šest godina i kako kaže, ima sve ženke pod svojim nogama. Inače, ova vrsta važi za ugroženu vrstu u svom prirodnom stanišu u Sjevernoj Africi i na Gibraltaru.

(Hayat / Foto: Pixabay)

Back to top button