OVO JE GORE OD OTROVA! Pogledajte što samo jedna limenka energetskog pića čini vašem tijelu i do dvije sedmice

Nakon samo dva tjedna, tijelo se privikava na redovito doziranje kofeinom i smanjuje se djelovanje pića. Posljedica su: nesanica, debljanje, nervoza i emocionalna preosjetljivost, ubrzan puls te visok tlak.
Sigurno se i vama dogodilo barem jednom da ste bili toliko premoreni i neispavani da ste posegnuli za nekim energetskim pićem jer drugačije jednostavno niste mogli izdržati radni dan. Evo što se točno događa u tijelu nakon što popijete samo jednu limenku.

Prvih deset minuta – kofein potiče cirkulaciju te povećava tlak i broj otkucaja srca.

Nakon 15 minuta – koncentracija se povećava.
Nakon pola sata – prestaje apsorbiranje kofeina, nestaje pospanost uslijed visokog tlaka i naleta šećera.
Nakon sat vremena – smanjuje se energizirajući učinak i već opet osjećate umor. Piće počinje uklanjati korisne elemente iz tijela.
Nakon šest sati – razine kofeina pale su za 50 posto
Nakon 12 sati – sav je kofein ispario. Koliko je točno vremena potrebno da do toga dođe, ovisi o vašoj fizičkoj aktivnosti i životnoj dobi.
Nakon 24 sata – redovita konzumacija energetskih pića uzrokuje glavobolje, iritabilnost i probavne smetnje. Nemate nimalo energije.
Nakon dva tjedna – tijelo se privikava na redovito doziranje kofeinom i smanjuje se djelovanje pića. Mogući su problemi i nesanica, debljanje (zbog šećera), nervoza i emocionalna preosjetljivost, ubrzan puls te visok tlak.

Zaključak – najbolji je izvor energije zdrav životni stil. Dovoljno spavajte, bavite se sportom i jedite kvalitetno. Ako ste prečesto umorni, savjetujte se s liječnikom, piše Bright Side.

piše Bright Side.