PRVI SIMPTOM TEŠKIH BOLESTI POJAVLJUJE SE NA RUKAMA: EVO KAKO ĆETE GA PREPOZNATI I SPRIJEČITI ONO NAJGORE!

Šake su jedan od najkorištenijih dijelova tijela. Rukujemo se, podižemo i spuštamo stvari, prljamo ih. Većina nas ne vodi dovoljno računa o njima. Pogledajte svoje šake i provjerite da li se na njima mogu očitati znaci raka.
Suhe pukotine na šakama
Iako je sasvim normalno da ruke postanu suhe usljed stalne upotrebe balzama, ponekad ta suha koža može da se opire čak i upotrebi krema i losiona. U tom slučaju bi trebalo da posjetite doktora. Suha koža na nadlanicama i mjesta koja su izgubila boju mogu ukazivati na ozbiljniji problem.
Natekle ruke
Rak je poznat po tome da pravi promjene u čitavom tijelu, pa ako primjetite bilo šta čudno, teba odmah da posjetite doktora. Ako vam šake natiču ili se nadimaju, odmah potražite stručnu pomoć.

Bol u rukama

Ako bez razloga osjećate bol u rukama, to može biti jedan od simptoma raka. On uzrokuje bol u različitim organima, a to uključuje i šake. Rak na potpuno drugom dijelu tijela se može manifestovati kroz bol u šakama.
Ostali simptomi raka
Ruke su samo jedan od mogućih simptoma. Iznenadni gubitak težine, promuklost, stalni umor, iritantan i uporan kašalj također mogu biti znaci raka.

(Hayat / Foto: Ilustracija)