Dječak Džemal ima samo pet godina, a posti SVAKI DAN!

Dječak Džemal Begović iz džemata Gladno Polje ima samo pet godina i do sada je postio svaki dan ramazana, saopćio je Medžlis Islamske zajednice Sarajevo na svojoj internetskoj stranici.

Naš Džemal ističe se i po pitanju dolaska u džamiju, redovno je posjećuje zajedno sa svojom drugaricom Farah. Na samom početku ramazana dobio je ospice, ali ga one nisu spriječile u postu. Na zimskom raspustu u januaru Džemal je taj mjesec dana bio redovan i na sabah-namazu zajedno sa svojim starijim bratom Davudom, koji je četvrti razred. Obično kada dolazi na teravih-namaz, ponese i dekicu u slučaju da mu se prispava, jer je on ipak mali i ide ranije na spavanje. Još od četvrte godine redovno dolazi u mekteb uvijek sređen i lijepo obučen – objavljeno je.

Potcrtavaju da je dječak ponos svojih roditelja, a i cijelog džemata. – Njegovi roditelji Edin i Maida na pravi način odgajaju svoju djecu od malih nogu u duhu islama, spomenut ćemo da je i njihov stariji sin Davud, još dok je bio drugi razred, ispostio cijeli ramazan, i tu tradiciju nastavlja – saopćeno je.

Bhdijaspora.net

Back to top button