Pištolji, droga i nasilje: Ovo je Aliza Hrustić koji je ubio svog dvogodišnjeg sina (FOTO)

Italijanska ga je policija uhitila zbog teškog i namjernog uistva, a sve je priznao pred policijom i milanskom tužiteljicom Giovanne Cavalleri.

Učinio je to u trenutku bijesa. Nakon što je uzeo hašiš, pretukao je svojeg dvogodišnjeg sina i tukao ga sve dok mališan nije preminuo. Priznao je to jučer 25-godišnji Aliza Hrustić, otac dvogodišnjeg dječaka koji je pronađen mrtav u stanu u Milanu.

Italijanska ga je policija uhitila zbog teškog i namjernog uistva, a sve je priznao pred policijom i milanskom tužiteljicom Giovanne Cavalleri.

Kad je policija našla tijelo dječačića, bilo je prepuno modrica, na glavi je bila vidljiva rana, a noge su mu bile u povojima, a bilo je i tragova krvi. Italijanski mediji javljaju da su roditelji nazvali hitnu pomoć oko 5 sati ujutro jer dijete ne može disati, no kad je policija stigla, mogli su samo utvrditi smrt djeteta, prenosi Fokus.ba.

Dječakova majka, 23-godišnja Silvija Zahirović, inače je trudna s petim djetetom. Par je imao četvero djece. Jedno dijete živi u Hrvatskoj, piše La Repubblica, a dvoje je djece već povjereno socijalnim službama.

Kazna za ovo ubistvo mogla bi biti pogoršana zbog činjenice da je dijete tako maleno, ali i zbog toga što je bilo prethodnog zlostavljanja.

Otac dječaka Aliza Hrustić rođen je u Firenci, no hrvatskog je porijekla, piše La Repubblica. Policija ga je pronašla oko 11:30, nakon što je pobjegao i sakrio se s dvije najmlađe kćeri. Istražitelji su prvo pronašli njegov mobitel.

Supruga Silvija ga je odmah po dolasku policije optužila za ubistvo djeteta.

Šef policije Lorenzo Bucossi kaže da se ne zna što je tačno Hrustiću bilo u glavi kad je ubio dijete.

“Ne znamo je li dijete plakalo, on je samo rekao da nije mogao spavati pa je uzeo hašiš. Ustao je zbog bolova i u napadu bijesa pretukao dvogodišnjaka”, rekao je Bucossi i dodao da s obzirom na užas tog događaja neće biti konferencije za medije.

“Aliza je i inače razdražljiv i nasilan tip”, rekao je njegov praujak Bardo Šečić, koji je, čim je čuo što se dogodilo, požurio prema stanu Hrustićevih, u nadi da će moći vidjeti to dijete posljednji put.

Dodao je da njegova porodica već dvije godine ne razgovara s Hrustićem, a sve nakon što ga je napao bez razloga i udario ga kopčom od remena u glavu, od čega Šečić i dalje ima ožiljak. I neki od susjeda su Hrustića opisali kao nasilnu osobu koja je često pod utjecajem droge, te da dane često provodi u baru.

Hrustić čak i na svom Facebook profilu ne skriva da koristi droge, a na njegovim se fotografijama može vidjeti i pištolj.

Naime, Facebook profil mu je prepun fotografija na kojima je on u raznobojnim košuljama, vide mu se brojne tetovaže, a na mnogim fotografijama pokazuje drogu i pištolje.

Fokus.ba