Leo Messi progovorio o debaklu Barcelone protiv Liverpoola

Fudbaleri Barcelone sutra će imati priliku kompletirati duplu krunu u Španiji. Nakon što su osvojili La Ligu, sutra od 21 sat u Sevilli će protiv Valencije igrati finale Kupa.

Uoči meča protiv Šišmiša medijima se obratio Lionel Messi. Jedan od najboljih igrača svih vremena nije često pred novinarima, a kada se pojavi, onda mora odgovarati na sva moguća pitanja.

A danas su se španske kolege “sjetile” da je Barcelona u polufinalu Lige prvaka protiv LIverpoola prije 17 dana prokockala tri gola prednosti… Novinari su Messija pitali šta misli o treneru Ernestu Valverdeu i da li je on krivac za ispadanje od Liverpoola?

– Mislim da je Ernesto napravio fantastičan posao ove sezone. Ne krivim ga za ispadanje, krivim sebe i saigrače. Na nama je sva krivnja za taj poraz. Igrali smo grozno i nadam se da će Valverde ostati s nama – rekao je Messi, dodavši:

– Osvajanje duple krune je jako važno za Barcelonu, al sezona nam je ukaljana protiv Liverpoola. I dalje se oporavljam od onog što se desilo u Liverpoolu. Trenutno ne razmišljam o osvajanju Zlatne lopte, nije u mojoj glavi. U glavi mi je ono što se desilo na Anfieldu.

Faktor

Back to top button