Florentino Perez: Cristiano Ronaldo je najbolji igrač Real Madrida u historiji

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez rekao je za Cristiana Ronalda da je najbolji igrač u historiji ovog kluba te je otkrio pravi razlog zbog kojeg je Portugalac napustio klub.
Ronaldo je prošle sezone nakon treće uzastopne osvjene Lige prvaka napustio Real Madrid, a karijeru je nastavio u Juventusu s kojim je u prvoj sezoni osvojio titlu prvaka. Ipak, glavni cilj Stare dame bilo je osvajanje Lige prvaka gdje je Juventus ispao od Ajaxa, zbog čega čelnici kluba ovu sezonu smatraju nedovoljno uspješnom.

Florentino Perez dobio je izuzetno zanimljivo pitanje o tome ko je najbolji igrač kojeg je doveo u Real Madrid, a on je bez razmišljanja rekao da je to Cristiano Ronaldo koji je prema njegovom mišljenju najbolji igrač Kraljevskog kluba svih vremena.

“Doveo sam mnoge igrače u Real Madrid, ali Cristiano Ronaldo je najbolji koji je ikada obukao dres Kraljevskog kluba. Kada je prošlog ljeta rekao da želi novi izazov, izašli smo mu u susret jer nikada nije pravio probleme i to je jedini razlog zbog kojeg nas je napustio. On će biti zapamćen kao najbolji igrač Real Madrida u historiji”, kazao je Perez.

Prvi čovjek Real Madrida također je rekao da će svim silama pokušati dovesti Edena Hazarda iz Chelseaja te je rekao da je Belgijanac već dugo godina na meti Kraljevskog kluba.
Klix

Back to top button