OTAC DJEČAKA KOJI JE JUČER PRONAĐEN U KANALU: KAKO ĆEMO BEZ NAŠEG MEZIMCA, SRCE ĆE DA MI PREPUKNE

Svi u ulici su voljeli našeg Lajoša i svi su plakali za njim. On nam je najstariji od četvoro djece. Bio je veseo i dobar, nikoga nije dirao i sva djeca u komšiluku su voljela da se igraju sa njim, jedva izgovara Dragana Pavlović (23), majka sedmogodišnjaka, koji se u nedjelju popodne udavio u kanalu.
On je nastradao stotinak metara od svoje kuće, na obodu Bačkog Petrovog Sela.
Prisjećajući se tragičnog događaja minulog nedjeljnog popodneva, ona za Novosti kaže da se Lajoš P. igrao na ulici sa dvije djevojčice iz komšiluka. Pošto je prošlo dosta vremena otkako je otišao, krenula je da ga traži kod obližnjeg kanala, koji ističe iz Tise.
– Tražili smo ga svi, rođaci i komšije, i ugledali ga u vodi. Kristijan, mužev brat, uskočio je u vodu i izvukao ga. Pokušali su da ga povrate, da ga spase, pozvali su odmah Hitnu pomoć, ali mom djetetu nije bilo spasa.
Lajoš Kolompar, dječakov otac, nije u to vrijeme bio kod kuće jer je morao da ode kod ženine bolesne majke u selo, kako bi joj pomogao.
– Ne znam šta ćemo i kako ćemo sad bez našeg mezimca. Išao je u vrtić, a na jesen je trebalo da krene u prvi razred. Sad se spremamo da ga sahranimo. Srce će da mi prepukne – kaže otac držeći u naručju mlađu kćerkicu.

(Hayat / Foto: Novosti)