GODIŠNJICA SMRTI VELIKANA NARODNE MUZIKE : OTIŠAO NA VJEČNI SVIJET ČEKAJUĆI TRANSPLANTACIJU JETRE

Poznati folk pjevač Sinan Sakić (62) preminuo je na današnji dan, tačno godinu dana prije, nakon borbe sa teškom bolešću.
Prije dvadesetak dana od smrti, Sakić je iz Kliničkog centra Srbije prebačen u privatnu beogradsku kliniku, na zahtjev porodice. Ondje je, naime, već 18 dana bio na pripremama za transplantaciju jetre.
Njegova supruga došla je u bolnicu sa sinovima Ernestom i Alenom, tražeči da pjevača odmah otpuste iz bolnice, kako bi ga odveli na magnetnu rezonancu u privatnu kliniku. Međutim, liječnici su se tome usprotivili, zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja.
– Htjeli su da izgleda kao da izvodim Sinana na svoj potpis, a ne sa otpusnom listom, ali ja to nisam dopustila – rekla je tada Sinanova supruga Sabina.
Ali to se pretvorilo u pravu dramu! Pjevačev sin Ernest je insistirao na tome da njegov otac bude otpušten iz KCS, ali se ponašao neprimjereno, zbog čega je osoblje bolnice pozvalo osiguranje, a kasnije i policiju, koja ga je s lisicama na rukama izvela iz te zdravstvene ustanove.

Poznati folk pevač romskog porijekla primljen je u bolnicu 27. aprila 2018. godine, a nakon obavljenih pretraga liječnici su ustanovili da mu je nužna transplantacija jetre. 2017. godine su mu ugrađeni stentovi u žučne kanale, ali su liječnici iz Italije, Turske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, nakon pregleda, ustanovili da to nije trajno rješenje i da će morati na transplantaciju jetre.
Sinan je rođen 13. oktobra 1956. godine u Loznici.
Počeo je karijeru pjesmama ‘Rastanak kraj reke’ i ‘Sreli smo se mnogo kasno’ 1978. godine. Do 2017. godine Sinan je izdao 29 albuma.
Među prvim hitovima bile su pjesme ‘Miko, druže moj’ i ‘Janičar’ sa albuma iz 1982. godine. Njegovi najveći hitovi do sada su: ‘Ej od kad sam se rodio’, ‘Sudbina me na put šalje’, ‘Zaljubljen u tebe’, ‘Izađi na pet minuta’, ‘Reci sve želje’ i još mnogo drugih pesama.

Novi.ba

Back to top button