Ajdin Žigonja ponovo treba pomoć dobrih ljudi kako bi otišao na kontrolu u Tursku

Ajdin Žigonja, dječak koji je rođen s teškim oštećenjem kičmene moždine, iz dana u dan sve je bolje. Međutim, zbog specifičnosti njegove dijagnoze potrebne su stalne kontrole turskih ljekara, a za naredni odlazak na pregled u kliniku Acibadem potrebno mu je oko 8.000 eura.
“Sada nam slijedi kontrola, kontrola koja će biti opširnija, kontrola koja bi nas mogla osloboditi naredne za dug vremenski period, na kojoj će se Ajdinu uraditi svi mogući snimci i nalazi koji su potrebni. Koliko će sve koštati mi ne znamo, ali ono što možemo znati je da ćemo iz Turske morati donijeti puno jednokratnih katetera s obzirom na to da Ajdin koristi četiri katetera dnevno, te mislimo da bismo se morali obezbjedili bar za 24 mjeseca, a to bi nas koštalo oko 2.000 eura”, napisao je Ajdinov otac Elvis na Facebooku.
Snimci koje bi trebao uraditi Ajdin Žigonja u Turskoj su snimak kompletnog kičmenog stuba, snimak lijeve noge, snimka hoda da se vidi koliki je postotak aktivnosti mišića, scintigrafija bubrega i urodinamika.
Također, on bi trebao proći i dodatne pretrage kao što su nalazi krvi, urina i sl. Za sve ove pretrage okvirno je potrebno, prema riječima roditelja malog Ajdina, oko 3.500 do 4.000 eura.
Dodatni troškovi uključuju prijevoz, hranu i smještaj za najmanje dvije sedmice, što će koštati oko 1.000 eura. Isto tako, oko 3.000 komada jednokratnih katetera, što je dovoljno za dvije godine, koštaju otprilike 2.500 eura.
“Dragi prijatelji, u moru apela koji danas kruže, jer našim najbližim treba pomoć, treba naći nadu i spas. Za sve nas koji apelujemo morate znati koliko je teško apelovati za zdravlje svoga najbližeg, teško je svaki put progutati tu knedlu i izaći u javnost. Međutim, mi ne želimo stati, mi druge mogućnosti nemamo, roditelji smo, ne smatramo da ista činimo posebno, mi se samo borimo za svoje dijete, što bi svaki roditelj učinio”, napisao je Elvis Žigonja na Facebooku.

Ajdinu se može pomoći uplatama na sljedeće brojeve računa:
Uplate iz BiH:
Intesa SanPaolo Banka Zenica
Na ime: Ajdin Žigonja
Račun banke: 154-001-00000019-10
Broj Ajdinovog tekućeg računa: 915791Z1Z66413.
(Ako kojim slučajem neće da prihvati slovo Z, onda možete staviti broj 2)
Za uplate iz inostranstva:
Intesa Sanpaolo Banka, Obala Kulina bana, 71000 Sarajevo.
Primatelj: Ajdin Žigonja, Reisa ČauŠeviĆa 11
IBAN: BA391542019991579154
SWIFT: UPBKBA22

Uplate možete izvršiti i pomoću PayPal računa: zigonje@gmail.com.
Za sve daljnje informacije o slučaju Ajdina Žigonje, njegovom trenutnom stanju ili za bilo koja druga pitanja možete kontaktirati njegovog oca Elvisa na broj telefona +38762062226 (Viber ili WhatsApp) ili se možete javiti na Facebook grupu Pomozimo Ajdinu Žigonji.

Klix.ba

Back to top button