Direktorica TVSA Kristina Ljevak u ratu je bila u RS-u, 2007. je govorila da je to država!

Postavljenje gospođe Kristine Ljevak za direktoricu Televizije Kantona Sarajevo (TVSA) je uvreda za sve Sarajlije koji su dostojanstveno branili svoj grad i našu državu od velikosrpske agresije. Njena biografija iz ratnog i poratnog perioda jedan je od razloga što ćemo njeno imenovanje na čelo TVSA, smatrati uvredom i ponižavanjem i TVSA i grada po kojim se ova TV kuća zove, te nedvosmislenim znakom da se ovaj medij smišljeno predaje u ruke onima koji se nikako ne mogu poistovjetiti sa idejom na kojoj počiva TVSA.
Kristina Ljevak je imala dvanaest godina kada je sa majkom napustila Sarajevo i otišla na agresorsku stranu.
Ona je rat i poratne godine provela na okupiranoj teritoriji, takozvanoj Republici srpskog naroda u Bosni i Hercegovini! Tamo je dovršila osnovno obrazovanje i završila srednju školu. Zatim se upisuje na Filozofski fakultet, smjer bibliotekarstvo, Univerzitet Istočno Sarajevo. Sve je ovo ovjereno diplomama sa dvoglavim orlovima i četiri “es”. Kristina dolazi u Sarajevo, ali iz pragmatičnih razloga, da bi upisala postiplomski studij. U tzv. Istočno Sarajevo je došla nakon što je njena majka Lenka Ljevak nekoliko dana prije eskalacije velikosrpskog napada na glavni grad BiH bez ijedne riječi obrazloženja iščezla iz grada, sa posla.

Ako uvažimo da gospođa Krisitna Ljevak nije kriva za postupke svoje majke koja je napustila kolege, sugrađane i obrela se na teritoriji tzv. Srpskog Sarajeva, dolazimo do činjenica koje se aktuelnoj direkoricu TVSA itekako mogu zamjeriti. Gospođa Kristina Ljevak je bila zrela osoba kada je 2007. za paratvorevine tzv Herceg-Bosnu i Republiku Srpsku rekla da su države: „I onda je došao rat. Moja najbliža rodbina u Hercegovini, ratnoj Hercegbosni i ja, u Republici Srpskoj, bili smo u dvije, ratom zavađene države.“ (http://sitanvez.mooshema.com/category/porodicna-sehara/).

Kao što je najavljeno, gospođa Kristina Ljevak će biti izbrana za direktoricu TVSA iako će na nedavno otvoreni konkurs biti prijavljeni znatno iskusniji i kompetentniji kandidati, a, koji nisu izdali Sarajevo već su ga branili.
Ni ovdje nije kraj ismijavanju sudbine Sarajeva. Nova kantonalna vlast pokušava nas drsko ubijediti da je Šeher krezuba sredina u kojoj nema kvalitetnog kadra među onima koji su bili uz ovaj grad u njegovom najtežem periodu u historiji – pa ga mora dovoditi iz entiteta Republika Srpska. I to da ureduje medijem kojeg plaćaju upravo žrtve onih što su 1992. otišli na njegova brda.
SAFF

Back to top button