Edin Delić napušta Glavni odbor SDP-a: To više nije demokratska partija

Predsjednik Općinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) i aktuelni načelnik Lukavca Edin Delić donio je odluku da napusti Glavni odbor ove partije u koji je izabran na posljednjem Kongresu partije, potvrdio je za Klix.ba.

Delić je na posljednjem Kongresu SDP-a ušao u Glavni odbor partije, ali je nekoliko dana kasnije donio odluku o istupanju koja je zapravo kulminacija ličnog nezadovoljstva u vezi s načinom funkcionisanja partije.

“Odluku sam donio nakon događanja za vrijeme kongresa, ali i tokom izbora predsjednika partije. Smatram da to nije rezultat demokratskog procesa i objektivnih napora na jačanju SDP-a, nego rezultat pozicioniranja pojedinih ljudi koji imaju veoma loše učinke u politici i izbornom procesu, a pozicionirali su se na indirektnim pozicijama i kompenzacijskim mandatima. Svojim postupkom su ponizili sredine u kojima je SDP postigao najbolje rezultate”, rekao je Delić za Klix.ba.

On je kazao da je proces održavanja Kongresa SDP-a neregularan i realiziran u vrlo lošoj režiji, naglasivši da on ne predstavlja nikakav praznik demokratije.

Delić je bivši kandidat za predsjednika SDP-a, a u ranijem razgovoru za Klix.ba iznio je niz kritika na račun stranke za koju smatra da trenutno nije demokratska.

Proces izbora prvog čovjeka partije je ocijenio neregularnim, istaknuvši da je nekorektna atmosfera koja je vladala nanijela mrlju SDP-u.

Klix.ba

Back to top button