Problemi sa zmijama: Ženu kod Trebinja prvo ujela šarka, a zatim je nagazila na poskoka

U okolini Trebinja u proteklih sedam dana je zabilježeno više ujeda zmija. Hitna pomoć imala je tri intervencije nad sugrađanima koji su pretrpjeli ujed zmija otrovnica, među kojima je i jedan dječak od svega tri i po godine.
Kod dva slučaja evidentiran je ujed šarke i to u selu Grab i na Trebinjskim Brdima, dok je kod jednog slučaja evidentiran ujed poskoka i to na izletištu Studenac. Na sreću, brzom intervencijom medicinskih radnika spriječene su opasne posljedice, pacijenti su stabilno i oporavljaju se.

Najzahtjevnija intervencija bila je na Trebinjskim brdima, gdje je šarka ujela stariju ženu u predjelu koljena. To su odmah primjetili ljudi koji su bili sa njom, sjeli je u kamion i krenuli ka Trebinju, dok su u međuvremenu pozvali hitnu, čiji se tim odmah uputio ka Planim Dolima, gdje se nezgoda dogodila, prenosi Trebinjelive.info.

I dok je ova žena izlazila iz kamiona kako bi prišla medicinskim radnicima, nagazila je na poskoka i počela je da vrišti. Trebinjskim medicinarima u početku nije bilo jasno šta se sada dogodilo, misleći da su u pitanju halucinacije zbog djelovanja otrova.

Međutim, poskok je ubrzo prošao između nogu doktora Kovača i tek tada im je bilo jasno da ženu, samo pukom srećom, poskok nije ujeo, jer bi u tom slučaju bilo pitanje šta bi se sa njom dogodilo.

Ona je prebačena u trebinjsku Bolnicu gdje je smještena na intenzivno liječenje.

Klix.ba

Back to top button