MOLIMO VAS! BAREM PODELITE! BOGDAN UMIRE! SRAMOTA DRŽAVO!

Bogdan Gicović, koji boluje od specifičnog oblika tumora male karlice „Rabdomiosarkoma”, sa majkom Marinom otputovao je nedavno u Tursku na lečenje.
Po dolasku u Istanbul, ustanovljeno je da je tumor porastao i natisnuo bešiku i bubrege. Bogdanu je produženo lečenje i moraće u bolnici u Istanbulu da ostane duže, nego što je u početku bilo predviđeno. Zbog toga, malom Bogdanu iz Zaječara potrebno je još novca, za LEKOVE, HRANU I troškove smeštaja u Turskoj.

MOLIMO VAS! PODELITE! MOŽDA NEKO MOŽE DA POMOGNE! OVO JE POSLEDNJA ŠANSA DA BOGDAN ŽIVI

https://www.facebook.com/marina.gicovic.9/posts/580154662451569

OVO JE GRUPA POSVEĆENA BOGDANU-https://www.facebook.com/groups/335126304013879/
OVO JE FACEBOOK PROFIL BOGDANOVE MAJKE – https://www.facebook.com/marina.gicovic.9
NA FOTOGRAFIJI SU BROJEVI RAČUNA, ZA SVE OSTALE INFORMACIJE KONTAKTIRAJTE MARINU GICOVIĆ MAJKU DETETA NA FACEBOOK PROFILU!

pomozitedetetu.blogspot.com

Ja se zovem Bogdan Gicović i 25.05.2019 treba da napunim četri godine, a pošto ja neznam da pišem jer sam još uvek mali, ovu priču će da napiše moja mama.
Bogdan Gicović nije običan dečak, pa tako ni njegova životna priča nije obična i svakodnevna. Roditelji i svi kojima se ovaj mališan sasvim neprimetno i nenametljivo uvukao u srce, svakako bi voleli da je jedan od onih trogodišnjaka koji ide u obdanište, igra se sa drugom decom, a svoju posebnost iskazuje kroz igru i smeh.
Nedugo nakon njegovog trećeg rodjendana, javili su mu se bolovi u stomaku i počeo je malo po malo da šepa na desnu nogu. Odveli smo ga kod doktora u Zaječar, gde nam je rečeno posle pregleda, da on ima upalu kuka, kako su rekli to je normalno za njegov uzrast u tom trenutku. Prepisali su brufen i rekli da će to trajati između 7-10 dana. Posle deset dana bolovi su bili sve jači i jači i sve više je nogu zanosio. Nažalost, opet su rekli da oni ne vide da je nešto drugo u pitanju, prepisali su nurofen i da se javimo za 7 dana. Bolovi su bili sve gori i gori, sad već više nije mogao normlano ni da spava od bolova, budio se u snu i vrištao od bolova.
U tom trenutku sam odlučila da tražim uput za Institut za majku i dete u Beogradu. Po dolasku u Beogard, lekari su uradili ultrazvuk kukova i videli na neku tečnost na snimku. Tada su odlučili da ga ostave na odeljenju ortopedije, gde su mu stavljeni tegovi za kukove. Sutradan su doktori odlučili da mu urade ultarazvuk stomaka, s obzirom da je na ortopediji takođe imao užasne bolove. Tog dana 15.07.2018g Bogdan se suočio sa bolešću od čijeg naziva strepimo svi mi, maligni tumor u maloj karlici, tzv Rabdomiosarkom. Pošto mu je tumor na kičmenom nervu, Bogdan od tog trenutka više ne hoda. Od tada kreće njegova životna borba. Zato što je tumor u tom trenutku bio preveliki i nije moglo da se pristupi hirurškoj intervenciji, tim lekara sa Instituta za majku i dete, je odlučio da se počne sa hemoterapijom u nadi da će se tumor smanjiti. S obzirom da je Bogdan u naredna tri meseca primio tri bloka hemoterapije i po CT snimku u tom trenutku, hirurg urolog je zakazao hiruršku intervenciju za 23.10.2018g. U tu operaciju smo uložili veliku nadu i da je tim mukama kraj, no na našu veliku nesreću, hirurg izlazi iz sale i saopštava da je nemoguće operisati čak ni odstraniti deo tumora, jer se on slepio za karlični pod , da je pun krvnih sudova i tvrd kao kamen. TO JE BIO NAJGORI MOGUĆI OSEĆAJ KOJI JEDAN RODITELJ MOŽE DA DOŽIVI. Iako je taj trenutak bio jako težak i stresan, nismo gubili nadu da postoji rešenje negde drugde.
Posle dve nedelje od pokušane intervencije, Bogdan je primio još dva bloka hemoterapije. U tom periodu porodica je kontaktirala predstavništvo Acibadem u Beogradu i predala svu potrebnu dokumentaciju. Tim lekara iz Istanbula takođe je bio saglasan da je u tom trenutku nemoguće uraditi hiruršku intervenciju i odlučio je da se primeni kombinacija zračenja i hemoterapije u trajanju od 6 nedelja. Prvi pregled u Istanbulu zakazan je za 25.02.2019g Između poslednje hemoterapije u Srbiji i prvog pregleda u Istanbulu, Bogdanu se stanje pogoršalo, tumor je napravio toliku progresiju da je bukvalno u poslednjem trenutku stigao u Tursku.
U prva tri dana u Istanbulu urađen je PET skener i magnet i nažalost, od čega smo se najviše plašili, obistinilo se. Viđene su metastaze na moždanim ovojnicama i limfnim čvorovima. Tada je njegovo stanje bilo katastrofalno, apsolutno ništa nije moglo da se primeni od terapije. Srce mu je bilo uvećano i otežano je radilo, kao i bubrezi koji su bili u teškom stanju. Turski lekari su se borili sa vitalnim funkcijama. U toku naredne dve nedelje Bogdan je bio suočen sa izuzetno jakim lekovima za srce i bubrege. Takvim tretmanom na čelu sa dr. Cengiz Canpolat (dečiji onkolog, za koga kažu da je jedan od najboljih na svetu) je odlučio da Bogdan krene sa hemoterapijom 05.03.2019g. Lekari su takođe rekli s obzirom na njegovo stanje, da će minimalno ostati u Turskoj godinu dana. Da bi se ovo dugotrajno i bolno lečenje završilo nedostaje naravno novac. Fondacija „Podrži život“ je pristala da finansira kompetno Bogdanovo lečenje i na tome im je porodica neizmerno zahvalna. Novac koji je neophodan Bogdanu i njegovoj mami je za svakodnevne troškove, hranu, pelene, lekove koji se ne dobijaju u bolnici, vizu za Bogdana i njegovu mamu, kao i za troškove smeštaja. Naš BOBA, naš ŠAMPION, dobija bitku za bitkom. Pred njim su mnogi izazovi i mnoge borbe, u kojima je potrebno mnogo snage. A Boba je nebrojano puta do sada dokazao želju za životom i da bude neko o kome ćemo pričati sa ponosom što smo bili uz njega kada mu je to bilo najpotrebnije. Potrebni smo mu sada i u budućnosti. Moramo svim snagama da se potrudimo i pomognemo jer LJUBAV JE SNAGA od toga nema ništa jačeg.
Vaše donacije možete uplatiti na jedan od sledećih načina:
Dinarski račun:
Bogdan Gicović
br. žiro računa: 265-0000005399899-86
Račun za uplate iz inostranstva:
Raiffeisen banka SWIFT code: RZBSRSBG IBAN: RS35265090000000007341 Bogdan Gicović, Plitivička 2 Zaječar, Republika Srbija

POMOZIDETETU.BLOGSPOT

Back to top button