Istraživanje otkrilo koliko je ženama potrebno vremena da bi doživjele orgazam

Iako stvari izgledaju besprijekorno u filmovima, trebate znati da se seks u stvarnom životu veoma razlikuje od onog holivudskog. Nova studija je otkrila koliko je potrebno vremena prosječnoj ženi da bi doživjela vrhunac tokom seksualnog odnosa.
Tačno 645 žena iz 21 zemlje svijeta učestvovalo je u istraživanju u kojem je korištena štoperica kako bi se zabilježilo koliko im je vremena trebalo da dostignu vrhunac u spavaćoj sobi.

Naučnici su studiju označili kao prvu ove vrste, a njena misija je bila da izmjeri “latentnost orgazma”, tj. vrijeme između početka uzbuđivanja i orgazma.

The Journal of Sexual Medicine, u kojem su objavljeni rezultati studije, definiraju početak uzbuđivanja kao “intenzivnu želju za seksom zbog prisustva erotskih stimulusa koje pruža partner, koje žena dobija kroz određene audiovizualne metode ili oboje”.

Za prosječnu ženu do vrhunca je trebalo 13 minuta i 25 sekundi, ali je zabrinjavajući podatak da jedna od šest žena nije uopće doživjela vrhunac.

Također, valja istaći da se vrijeme koje je ženama bilo potrebno za vrhunac kretalo od pet minuta do nešto više od 21 minut i ako ste se ikada zapitali da li starost ili koliko dugo ste sa svojim partnerom utječe na tu brojku – odgovor je ne.

Isto tako, ako vas zanima da li se ovaj broj može uporediti s muškarcima, odgovor je opet ne. Ono što trebate znati jeste da je ženama potrebno duplo više vremena nego muškarcima za postizanje orgazma.

Studija iz 2009. godine otkrila je kako je muškarcima u prosjeku trebalo šest minuta do vrhunca, piše Evoke.
Klix

mgid.com, 289198, DIRECT, d4c29acad76ce94f