Hotel “Košuta” iz Kalesije – besplatno nudi osvježenje i odmor učesnicima “Marša mira”

U ovim vrelim i poprilično teškim danima, posebno za pješačenje i po nekoliko desetina kilometara dnevno, može biti veoma opasno po zdravlje, a posebno kada je u pitanju dehidriranje organizma, odnosno nedostatak tekućine.

Budući da na ovogodišnjem “Maršu mira” mnogi učesnici upravo pješke kreću iz mnogih BH mjesta, kako bi došli do Nezuka, gdje 8. juna zvanično započinje trasa puta prema Potočarima, mnogi naši sugrađani svim učesnicima nastoje koliko toliko olakšati taj put.

Zbog toga, menadžment hotela “Košuta” za sve učesnike koji ovih dana će prolaziti kroz Kalesiju, odlučio je da pomogne i to na način da mogu svi skrenuti u hotel na besplatno osvježenje, ručak, tuširanje i odmor.

„Naša želja je da učesnicima „Marša mira“, koji pješače iz mnogih bh-a gradova omogućimo da se odmore, okupaju, ručaju i osvježe u našem objektu. Sve je besplatno. Dakle, učesnici „Marša mira“ kod nas neće imati nikakve troškove. Biće nam zadovoljstvo da prilikom prolaska kroz Kalesiju dođu u „Košutu“. To je naš skroman doprinos požrtvovanju ljudi koji kroz „Marš mira“ žele odati počast stradalim u srebreničkom genocidu. Nakon odmora će lakše nastaviti put prema Nezuku“, kazao je za Radio „Feral“ Ahmet Fazlić, menadžer hotela „Košuta“ u Kalesiji.

Zaista nesvakidašnji potez koji je itekako vrijedan pažnje.

/podrinjemedia.ba

izjava preuzeta sa Radio Feral

Back to top button