ALLAH VAS NAGRADIO DOBRIM, IMAJTE SRCA, NE PRESKAČITE OVU OBJAVU, NANA MUNEVERA BRINE O TROJE UNUČADI KOJA OSIM NJE NEMAJU NIKOGA

Na Facebooku je ovih dana objavljen apel za pomoć starijoj ženi koja se sama brine o troje unučadi kojima je otac Munever Vehabović stradao u saobraćajnoj nesreći.
“Prošle godine u februaru u teškoj saobraćajnoj nesreći poginuo je otac troje djece. Oni nemaju nikoga osim nane koja jedva sastavlja kraj s krajem. Više su gladni nego siti, ali ona ne gubi nadu i ne predaje se. Iako nema nikakvih primanja, bori se kako zna i umije”, stoji između ostalog u apelu.

Kako se navodi, nana Munevera, kako joj je ime, ne traži nikakve novce, nego da joj se obezbijedi osnovno, odnosno da djeca imaju dovoljno hrane.
“Oni žive u neadekvatnom prostoru nezaštićeni i od hladnoće. Grijanja nemaju, a teško da kada imaju šta naložiti i u peć. Bez struje su bili dva mjeseca, ali zahvaljujući dobrim ljudima taj su problem riješili”, stoji u apelu, te se dadaje da bi bilo kakva pomoć dobro došla.
Ukoliko neko želi pomoći njihova adresa je Kanal 34, Zenica. Tačnije, blizu ulaza kod pijace.
Broj telefona nane Munevere je 062946392.
fokus.ba

Back to top button