Evo šta će sve Erdoan raditi u BiH

Turska snažno podržava Proces saradnje u jugoistočnoj Evropi

Foto: Arhiv

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) u ponedjeljak i utorak, 8. i 9. jula, boravit će u posjeti Sarajevu, a povodom samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi – SEECP, kojim predsjedava Bosna i Hercegovina.

Šef Odjela za komunikacije pri Uredu predsjednika Turske Fahretin Altun (Fahrettin) putem Twittera je objavio saopćenje o Erdoanovoj posjeti Bosni i Hercegovini, prenosi agencije.

Podsjetio je kako Turska snažno podržava Proces saradnje u jugoistočnoj Evropi.

– Na sastanku će biti razgovarano o koracima na razvoju saradnje na Balkanu, prvenstveno ekonomiji, trgovini, transportu, infrastrukturi i investicijama – saopćio je Altun.

Dodao je kako se očekuje da se Erdoan tokom posjete sastane s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine i liderima pojedinih zemalja učesnica samita.

Očekuje se da će se Erdoan sastati s delegacijom turskog bataljona, koji djeluje u sastavu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini.

Također, prema našim informacijama, turski predsjednik prisustvovat će i ispraćaju žrtava genocida u Srebrenici ispred zgrade Predsjedništva, zajedno s još nekim učesnicima samita.

Ispraćaj žrtava planiran je za utorak u 10 sati s Gradskog groblja u Visokom, a kamion s tabutima će se zaustaviti u Ilijašu, Vogošći, te pred zgradom Predsjedništva BiH.

Avaz.ba

Back to top button