Pomozimo Tuzlaku Edinu Mujiću da dobije najtežu životnu bitku

Edinu Mujiću, 31-godišnjem Tuzlaku, koji je uvijek među prvima učestvovao u humanitarnim akcijama i pomagao drugima, treba pomoć dobrih ljudi kako bi dobio najtežu životnu bitku.
Edinu je početkom ove godine otkriven Hodgkinov limfom, poznat i kao Hodgkinova bolest. Kod Hodgkinovog limfoma, ćelije u limfnom sistemu rastu abnormalno brzo i mogu se širiti izvan limfnog sistema. Kako Hodgkinov limfom napreduje, on onemogućava sposobnost tijela da se bori protiv infekcije, tačnije oslabljuje imunološki sistem. Nažalost, Edinova bolest je dostigla četvrti stepen, tako da je pred njim izuzetno teška i duga bitka koju će uz pomoć dobrih ljudi, nada se, dobiti. Samo jedan od lijekova koje Edin mora koristiti košta 1.300 KM, a radi se o kapsulama Natulan.

Mujić se trenutno nalazi na liječenju u UKC-u Tuzla gdje prolazi kroz destruktivne terapije borbe sa zloćudnom bolešću. Kako kaže, nikada nije vjerovao da će se naći u ovoj situaciji i svoje stanje je krio od drugih, ali s obzirom na to da su troškovi liječenja dostigli određenu svotu, koju njegova porodica više sama ne može finansirati, odlučio je pomoć potražiti od dobrih ljudi.

Svi oni koji su u prilici, pa makar i minimalnim novčanim sredstvima, pomoći Edinu mogu to učiniti putem NLB banke:

Uplate se mogu izvršiti i na lični račun Edina Mujića u NLB banci:

Transakcijski račun u KM: 1321002011992535 (račun za uplate unutar BiH)

Žiroračun banke: 132 – 730 – 00000005 – 66

Oni koji Edinovoj porodici žele lično uplatiti sredstva za daljnje liječenje mogu ih kontaktirati na 061/301-190.

Klix.ba

Back to top button