HAOS U TUNELU VRANDUK! Vozač kamiona premlatio vozača putničkog vozila! Oglasile se nadležne službe

U sklopu radova u tunelu Vranduk koji se nalazi na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila trenutno se radi na ugradnji hidroizolacije, kazali su u JP Ceste FBiH.

Podsjećaju kako je zbog ubrzanja radova uvedena treća smjena. Naglašavaju kako čine sve da saobraćaj kroz tunel vrate do kraja oktobra ove godine.

– Kada je riječ o rekonstrukciji tunela Vranduk, trenutno se izvode radovi na ugradnji sekundarne obloge i hidroizolacije. Rok za završetak radova je mart 2020. godine s tim da Javno preduzeće Ceste FBiH poduzima sve kako bi se promet vratio u tunel do kraja oktobra 2019. godine. Činjenica jeste da se radovi odvijaju otežano zbog teškog prometa koji se naizmjenično odvija kroz tunel, istovremeno sa izvođenjem radova. Kako bi se smanjile kolone i intervali čekanja, uvedena je treća smjena – rekli su u Cestama FBiH.

Dodaju da je za vrijeme izvođenja radova u tunelu, alternativni pravac za putnički promet i vozila do 7,5 tona regionalna cesta R445 Nemila – Banlozi – Zenica.

Podsjećamo, radovi u tunelu Vranduk uzrokovali su kilometarske kolone teretnih vozila s proizvodima koji se plasiraju na domaće, ali i evropsko tržište. A rezultat je da privreda iz dana u dan trpi veliku štetu, piše Faktor.

Zbog toga su se više puta oglašavali privrednici da se radovi ubrzaju. Također, svakodnevna nervoza vozača te preticanje kolone vozila koja čekaju na zeleno svjetlo ispred tunela u Vranduku kod Zenice znala je kulminirati fizičkim obračunima.

Tako je u martu vozač kamiona premlatio vozača putničkog vozila koji je pokušao preteći kolonu i prije doći na svoj red i prolazak kroz zeleno svjetlo na semaforu ispred tunela Vranduk.

Novi.ba

Back to top button