Drama u Londonu: Özila napali noževima, spasio ga goloruki Kolašinac

Veznjak Arsenala Mesut Özil napadnut je danas oko 17:00 sati u Sjevernom Londonu, a pitanje je kakav bi krajnji ishod bio da mu nije pomogao reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac.
Naime, nekadašnji njemački reprezentativac bio je meta napada dvojice pljačkaša na motorima koji su ga dočekali i napali noževima. Özil se vozio kroz London kada su razbojnici pokušali da mu otmu njegov crni Mercedes G klase.

Još uvijek nije poznato puno detalja o ovom incidentu, ali se prema snimcima sigurnosnih kamera može vidjeti kako mu je u pomoć pritrčao saigrač Kolašinac.
https://twitter.com/i/status/1154474842344820736
Naš defanzivac je iskočio iz automobila i goloruk krenuo da se obračuna s naoružanim napadačima. S druge strane, Özil je ostavio automobil nasred ulice i pješice je pobjegao u obližnji turski restoran, gdje ga je osoblje prepoznalo.

Konobari i kuhari su pritrčali kako bi mu pomogli, a potom su, kako navode britanski mediji, potrčali za napadačima.

Iz policija je saopšteno kako su dvojica maskiranih napadača na motorima pokušala opljačkati nogometaša, ali je Nijemac, koji je u svom Mercedesu bio s još jednim putnikom, ostao nepovrijeđen. Svjedoci kažu da je Özil, koji zarađuje gotovo 350.000 eura sedmično, izgledao prestrašeno.

Niko još nije uhapšen, a policija nastavlja sa istragom.Klix

Back to top button