Apple će ove jeseni predstaviti tri modela iPhonea 11

Kompanija Apple namjerava ove jeseni predstaviti tri modela novog iPhonea 11.
Novi smartphonei će imati Appleov A13 čip interno poznat pod kodnim Imenom Cebu, odnostno model T8030.

Prema riječima onih koji su već vidjeli uređaje, sva tri iPhonea 11 će i dalje imati Lightning port, što je suprotno pojedinim medijskim špekulacijama da će Apple preći na USB-C port nakon promjene na iPadu Pro prošle godine.

Modeli iPhonea 11 su poznati kao D42 (iphone 12,3), koji će zamijeniti iPhone XS, D43 (iPhone 12,5) koji mijenja iPhone XS Max te N104 (iPhone 12,1), koji će poslužiti kao nasljednik iPhonea XR. D42 i D43 će imati 3x OLED Retina ekran, dok će N104 zadržati 2x Ligquid Retina ekran kao i aktuelna generacija. Sva tri iPhonea će imati istu rezoluciju kao i prethodnici.
Uređaji koji mijenjaju iPhone XS morele će imati tri stražnje kamere u kockastom obliku, a izvori tvrde da će dizajn biti sličan onom o kojem se špekulisalo. Dodatni prostor će zauzeti kamera koja može napraviti fotografiju širokog ugla. Ova kamera će omogućiti i Smart Frame koji će snimiti prostor oko okvira fotografija i videa tako da će korisnik moći promijeniti perspektivu, prilagoditi okvir i praviti korekcije. Dodatne informacije će biti zadržane ograničeni period nakon čega će automatski biti odbačene zbog zaštite privatnosti.

Prednja kamera iPhonea 11 će također biti poboljšana te će podržavati slo-mo snimanje pri 120 fps.
Klix

Back to top button